JANINAS

Evighetsprojektet

Idag har jag ägnat hela dagen åt att reda upp i vår jävla skrubb. Helt oskojat, man har inte sett mer än 30 cm av golvet innanför dörren, sen om man behövt komma sig längre in än så så har man varit tvungen att klättra över en stor hög av kläder och skit. Varför har det blivit så då? Joo för att när vi flyttade hit var jag så jävla gravid, illamående och less på allt så jag fixade bara det nödvändigaste. Det var omöjligt att få plats med alla våra saker i denna lilla lya så vi har fått slänga jättemycket. I vår lilla hörna i källaren ryms inte alla våra saker heller (hallåå, familj på fem här) så när jag inte kommit på nån bättre lösning (och Daniel inte gjort något åt saken heller) så har jag bara helt kallt kastat in skiten i skrubben. Hellre dit än i vardagsrummet.

Jag har varit så arg varje gång jag sökt något och jag vetat att det funnits där under nånstans, men det har varit omöjligt att hitta. Droppen som fick bägaren att rinna över föll förra veckan när jag skulle ha en klänning som hängt längst in på klädstången. Klänningen hade fallit ner på golvet så jag fick lov att lägga mig raklång över högen och liksom dyka för att få tag på den. Så där låg jag bland prydnadskuddar, sänglakan, kläder, sängöverkast, toalettpapper, spyhinkar och proteinpulver. Jag skrattade (inombords) då, men hur roligt skulle det va ifall nån gäst i misstag öppnar dörren till skrubben när de ska in på toan som är bredvid. Oh the shame.

För att undvika en sån pinsam situation så är väl lösningen enkel: städa. Men jag kunde ju tänka mig att det skulle ta sin lilla tid, och trots att jag är hemma hela dagarna och släpar fötterna efter mig (feel the ironi) så har jag inte riktigt haft tid. Men idag, idag var det dags. Jag samlade mod och la på lampan i skrubben. Den sprakade till och gick sönder. Var det månne ett tecken att jag kanske inte ska städa just idag? Nah. Jag bytte lampan och så började jag på.

När jag väl satte igång var det faktiskt riktigt roligt. Jag hittade så mycket som jag sökt efter!

Klockan 20 ikväll var jag klar. Hade tappat humöret under resans gång men slutresultatet var helt klart värt mödan och tålamodet. Nicolina gick in i skrubben och utbrast ”WOOOW! Va fiint! Man kan ju gå in! Hela vägen! Wooow! Dethär ska bli mitt nya gömställe!

Eftersom vi inte har nån garderob i vårt sovrum så har jag mina kläder i skrubben. Passade på att rensa där (och de Ikeapåsar med kläder som jag inte orkat packa upp efter graviditeten) och kommer skänka två påsar till välgörenhet.

*Klapp, klapp på axeln*

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Bra jobbat! :) Jag ska om 1 månad flytta till en hälften så liten lägenhet som jag bor i nu och jävlar vad jag har rensat bort massa skit som man ändå inte har använt på flera år. Man blir mycket lugnare i själen när både saker försvinner och rensas upp.
  Ha en bra fredag!

  JANINA SVARAR: Det håller jag med om! :) Lycka till i rensandet :)

 2. T

  Vilket jobb! Duktig är du. :) Om du inte hunnit föra bort kassarna ännu, så undrar jag ifall jag fick köpa väskan för en liten slant? Dottern har tjatat om en sån i hundra år men vi har inte hittat nån (begagnad). :)

  JANINA SVARAR: Det går säkert bra! Kan du maila mig så kommer vi överens om när och hur :)

stats