JANINAS

Fars dag

Inatt var Joline vaken ”utan anledning” för första gången. Jag ammade henne lite före 5 och när hon var färdig ville hon inte somna om. Hon ville ligga och titta, en riktigt nyfiken bebis är hon ;) Jag märkte genast hur pigg hon var och visste att det skulle bli svårt att få henne att somna om, så eftersom Daniel har lättare att sova länge på morgnarna så väckte jag honom så fick han ta henne tills hon hade somnat (för hon ville ju såklart ligga i famnen). Ungefär en timme senare kom han med henne till mig för då var hon hungrig igen, efter det somnade hon om. 

Därför sover Daniel fortfarande och jag har en himla huvudvärk redan. Vi ska dock strax väcka honom har jag tänkt, det är ju fars dag idag och vi har både present och kort att ge åt honom :)

Daniel är nog så bra som en pappa kan bli, jag är så stolt över honom! Han leker, tröstar, matar, förklarar, nattar och allt sånt som en förälder ska göra. Han har varit väldigt hjälpsam nu dessa två veckor sen lillan kom till världen, han har hjälpt mig med allt jag behövt hjälp med. Han har både diskat och lagt Nicolina på kvällarna i början (vi brukar turas om), han har gått och vyssjat Joline varje gång hon varit hungrig och jag inte kunnat amma henne genast. Om hon haft magknip på kvällen när jag vill gå och lägga mig så har han tagit hand om henne tills hon somnat, så att jag ska få sova. Han har bytt blöjor, varit ut med Nicolina, allt utan minsta gnäll. Helt fantastisk har han varit!

Imorgon börjar han arbeta igen. Han har en vecka kvar som han får vara ledig, men den tar vi lite senare. Det kan vara skönt att ha en vecka att ta ut när det känns som att det behövs, för nu känner jag mig faktiskt redo att återgå till vardagen. Ska bli spännande att ha båda barnen själv :)


Världens bästa pappa ♥
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Anna: Hon börjar gråta väldigt plötsligt och ofta spänner hon hela kroppen samtidigt, man ser att hon har ont helt enkelt. Sen kan hon bli lugn en stund och sen börja gråta igen. Är hon hungrig så slutar hon inte gråta utan blir bara mer och mer ledsen, det är så vi ser skillnaden på magont och hunger, fast alla barn är förstås olika.

 2. anna

  Tack för att du på minde mig om fars dag xD

  hur vet ni när Joline har magknip? (:
  (har inga barn själv men skulle gärna vilja veta)

 3. My - Mamma till Alma

  sv: ja, det får vi verkligen hoppas att det blir :) här hade vi nog turen att slippa magont då vi körde med 5 droppar på en gång, men jag har aldrig hört att de får ont i magen av dem. Hade jag vetat det hade vi nog gjort som er :)

  skönt att dina barn har en sådan fantastisk pappa och du en lika fantastisk sambo :) fira honom ordentligt nu!

stats