JANINAS

Fem dagar kvar

Instagrambilder (janina_nylund)

Om fem dagar blir jag ensamstående tvåbarnsmamma. Jag har fixat typ allt redan (möbler, pappersjobb och sånt) så det är bara själva flytten som återstår. Daniel kommer hjälpa mig flytta på lördag, som tur behöver jag ju inte tömma en hel lägenhet så det blir inte likadant kaos som man fått erfara vid tidigare flyttar. Sen behöver vi ju inte ALLT de första veckorna heller, så det mindre nödvändiga kan Daniel ta med när han kommer och hälsar på eller ska hämta tjejerna.

Jag är förberedd på en jobbig start. Trots att jag är mycket själv med barnen och nog alltid haft det största ansvaret för dem (det blir ju lätt så när mamman är hemma och pappan jobbar heltid) så kommer det bli utmanande att inte kunna t.ex. vänta till kvällen med vissa saker för att man vet att man kan få en hjälpande hand då. Men jag och tjejerna är ett tight team och trots att de bråkar och trotsar så har de stor respekt för mig. Nicolina hör på mig och även när hon är som jobbigast så lyder hon när det gäller allvarliga saker. Joline intog ”lillasyster-rollen” redan från början och har alltid varit den som bara följt med resten av familjen. Klart hon sätter sig emot ibland hon också, men i överlag är hon lättskött.

Så även om man aldrig kan föreställa sig något som man inte varit med om tidigare, så kan jag ändå halft tänka mig hur det kommer bli. Jag kommer klara det fint. Dyker det upp något jag måste göra utan barnen så har jag två systrar som ställer upp ifall de har möjligt. Och blir jag så sjuk att jag inte kan ta hand om barnen så kommer Daniel och hämtar dem.

Ett helt nytt kapitel öppnas framför mig. Det blir nog bra det här.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  E komber ti vaar så bra vännen! Å vi lär int flytt föri maj, så vi har iaf två månar ti omgas så mytchi vi bara hendar :) Annos, do har in blog award ti hämt i bloggen miin. Kraaam!

  JANINA SVARAR: Åh va skönt ti hör! E blir loppisbesök varannan helg tå hör ja ;)

 2. Mimmi

  ho tar barnen flyttin? ha ni prata å berätta åt dem elär?

  JANINA SVARAR: Joline förstår jo ingenting tå hon e så lill, så hennar kan man itt berätt na åt. Nicolina däremot siir fram emot att flytt tibax ti stan (tråor on saknar all lejkparker). Dessutom e on jätteivrig att få flytt framför simhallen! :) Så hon e bara positivt inställd. Frågar varje dag ho mang dagar he e kvar tills vi ska flytt.

 3. Anonym

  Är du och Daniel ihop och ska bo isär bara eller är ni inte ett par längre?

  JANINA SVARAR: Vi har tagit en paus. Så jaa, man kan väl säga att vi inte är ett par just nu.

stats