JANINAS

Funderingar kring födelsedagspresenter

Idag har vi varit på 2-års kalas. Hannas och Tobbes Melina fyllde igår så det var hon som firades. Tänk att hon redan blivit så stor, det känns inte alls som att det var längesen som hon bara låg i babysittern och sov när vi hälsade på. Söta Melina!

Nästa som fyller år är Joline. Hon fyller tre den 27 oktober. I år har vi tänkt försöka hitta födelsedagspresenter och julklappar på loppis. Det finns så mycket pussel, böcker, filmer och annat skoj i bra skick där, för en billig peng. På så sätt kan man ju köpa fler presenter och slippa bli pank. Dessutom har vi tänkt att innan varje födelsedag och julafton ska barnen ge bort några leksaker till Röda korset. Då blir inte rummet så fullt av leksaker och så viktigast – de lär sig att hjälpa de som har det sämre ställt. Lär man dem det och att bra presenter inte behöver vara dyra, så kan man med gott samvete ge dem många presenter utan att de blir bortskämda. Så resonerar vi i alla fall.

I det stora paketet fanns det här..

I det lilla fanns ett halsband som Nicolina gjort själv. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mizca

  Jag blir så glad när jag läser sånt här hos föräldrar. De vill verkligen lära sina barn att inte bli för materialistiska, att det är viktigt att hjälpa, att visa att det tyvärr finns barn som har det sämre än vad man själv har, att leksaker man inte längre vill ha kan någon annan ha nytta av.
  Jättefint initiativ, verkligen!

 2. Rebecca

  Jättefin idé! Själv sko ja dock rekomender Hoppets Stjärna framför röda korset, ettvasom ti faktist för sakren ti folk som behöver dem… Röda korset säljer ju bara i egen butik å tar lönen själv…

  JANINA SVARAR: Tusen tack för rekommendationen! Hoppets Stjärna it is then :)

 3. Anonym

  Hej! Undrar om du får betalt för att blogga? Eller om du får mycket saker skickade hem åt dej gratis? Funderar om det lönar sej att blogga som extraknäck eller om man måste ha väldigt många läsare då?

  JANINA SVARAR: NU har jag börjat få betalt, men inte tidigare. Gör man samarbeten eller skriver sponsrade inlägg kan man få saker/ersättning men det är inget man lever på precis. Inte om man har så få läsare som jag, och då har jag ändå rätt stor läsarkrets.

 4. Sandra -vardagsflow

  Det låter som ett vettigt resonemang :) så länge de är så små som vår är, 1,5 år, så kan man ju som förälder sätta undan leksaker till rk… Men i något skede antar jag att också barn blir mer bestämda på den punkten :) vi köpte ju en julklapp nu på juthbacka, så ett par bilar till parkeringshuset så får leons julklappar vara klara :)

  JANINA SVARAR: Jaa i den åldern är de ju inte så brydda :) Heja Juthbacka!

stats