JANINAS

Första gången gym sen september

Jag skrev fel på instagram när jag skrev att det var första gången sen augusti. Jag kollade upp första bilden och den är tagen 4 september, och då visste jag om att jag var gravid ifall jag inte minns fel. Jag fortsatte gymma tills jag började må illa (i mitten av september) och idag är första gången jag vågat mig dit sen dess.

Efter att bara gått hemma flera veckor och legat på sängen/soffan så är jag i riktigt dålig form. Illamåendet har saakta börjat släppa så de senaste två veckorna har jag orkat mig ut på promenad nästan varje dag. Jag hade börjat få ont i ryggen men det försvann när jag började röra på mig mer igen. Nu känner jag mig redo att gå till gymmet åtminstone en gång i veckan, inte för att bygga muskler men för att hålla igång dem och inte bli så svag. Jag vill hålla igång kroppen så bra det går.

På måndag börjar jag jobba igen, istället för 7,5 timmar per dag tre dagar i veckan så är det fyra dagar som gäller nu, och bara 5,5 timmar per dag. Känner att jag klarar bättre av en dag extra men mindre timmar per gång, det är fysiskt jobbigt att städa 7,5 timmar i sträck och jag vill va snäll mot kroppen. Vill inte framkalla en massa onödiga sammandragningar och absolut inte stressa babyn så förlossningen sätter igång för tidigt. Känner jag att jag orkar mer så är det bara att be om mer timmar från januari. Men med erfarenhet av hur påfrestande mitt jobb kan vara och med erfarenhet av hur min kropp fungerar när jag är gravid så gissar jag att jag inte kommer orka längre än till kring vecka 30.

Helst av allt skulle jag ta barnen från dagis och vara hemma med dem resten av graviditeten, men att bara få sjukpenning är inte så skoj det heller.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats