JANINAS

Första gången pommes frites

Ikväll har Nicolina för första gången fått äta pommes frites :) Det var köpis som vi tillagat i ugnen förstås, inte något friterat åt min tvååring inte! Hon har visserligen smakat förut när pappa köpt hem mat när vi varit någonstans, jag gillar ju inte riktigt sånt så jag gör alltid husmanskost. Sen så tycker jag inte att barn ska äta skräpmat, om man är borta och inte kan äta hemma så kan man åtminstone äta på något ställe där barnen kan få riktig mat. Jag själv åt aldrig mat från t.ex. McDonalds när jag var liten, jag var nog kring 11-12 år när jag åt det för första gången, samma sak med pizza från pizzeria. 

Nåja, ikväll fick hon i alla fall äta pommes med korv, och det tyckte hon var jätte smaskens! :) Hon smakade även ketchup och till vår förvåning ville hon ha en egen liten klick på tallriken som hon fick doppa i :) 

Nu ligger både hon och Daniel på soffan helt utmattade, vi var ute nästan 2 timmar före kvällsmaten. Jag har diskat undan så nu är det bara Daniel som ska lägga Nicolina och sen ska vi kolla någon film. The sorcerer’s apprentice har vi tänkt kolla men det är inte säkert att den hinner ladda färdigt, om inte kollar vi Butterly Effect för typ 14987 gången.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. emmi

  ja tycker nåo do gör rätt! ja ha iti mäccen mat san ja va litin fö min mamm ha alde fundera på na toko, dock tråor ja it e va na förrän kanshi måot 5 års åldern?! men ja tycker INT at he okej å ge franskisar å limsa å anat skit åt en 2 åring! om ja får ett bån å pråmpt ska ti mäccen tänker ja gem dem måoröter å mjök istelli fö franska å limsa!

 2. Janina svarar

  Sofie: Jag är en väldigt aggressiv person i överlag (inte alltid en negativ sak, jag är mer så att jag säger min åsikt och låter mig inte trampas på) och ofta när jag skriver inlägg som detta får jag negativ respons och folk tycker jag gör fel och blabla. Folk har helt enkelt svårt att vara tysta när de läser om någon som tycker annorlunda än dem själva, och det är något jag aldrig kommer förstå mig på! Jag tog din kommentar som att du tycker jag nog borde låta henne äta pommes bara för att hon får äta sötsaker, alltså att jag skulle göra fel när jag inte låter henne äta det vanligtvis, och då blir jag lite stött. Inte blev jag arg men jag ville göra klart redan från början var jag står innan någon annan kommer och kommenterar något värre (för believe me, det har en tendens att bli så här på bloggen). Ibland tar jag kommentarer på fel sätt, precis som ni kanske tar mina svar på fel sätt också. Jag kan inte tänka mig något "snällare" svar på din fråga(?) eftersom det inte var min mening heller att skriva ett argt svar.

  Om din kommentar var en fråga så ber jag om ursäkt ifall du inte fick det svar du sökte efter skrivet på det sätt du förväntade dig.

 3. Sofie

  Läser din blogg o kommenterar ibland, men tycker du ofta är så arg o på nåt vis "fientlig" direkt du får en fråga el en kommentar du inte gillar.

 4. Janina svarar

  Sofie: Jag tycker inte barn ska äta skräpmat när man istället kan ge dem vanlig mat, punkt slut. Tycker du att ALLT onyttigt är okej bara för att man låter dem äta någon godisbit eller kaka ibland, så får du tycka det.

  Anonym: Det är verkligen bra att McDonalds har börjat göra sånt, och det tycker jag absolut alla föräldrar ska välja om de ska äta där med sina barn! :)

 5. Anonym

  På mc donalds kan man ju köpa happy meal enligttallriksmodellen, alltså att man skippar pommen och istället får frukt och grönsaker till. Läsken byts ut till mjölk också, toppen tycker jag och min 20 månaders tjej:)

 6. Janina svarar

  Anonym: Det rinner åtminstone inte fett av köpis pommes, och man känner nog att det är betydligt mer potatis i dem. De man köper från t.ex. McDonalds är ju alldeles hårda av allt fett.

stats