JANINAS

Grynostplättar

Sandra tipsade mig om något häromdagen som jag tyckte lät så himla äckligt! Blev nästan lite illamående av bara tanken. Grynostplättar. Hyyii! Hon påstod att det smakar precis som vanliga plättar (a.k.a. pannkakor om man bor i Sveariket) och det lät ju bara för bra för att vara sant. Nyttigt, kalorisnålt och proteinrikt var det i alla fall, så kanske ändå värt att prova tänkte jag.

Idag när lunchen skulle tillredas ekade kylskåpet tomt och jag hade i princip endast två alternativ. Grillkorv med makaroner, eller grynostplättar. Skulle vi haft bananer hemma skulle jag förmodligen valt bananplättar, men nu hade jag tur i oturen när de också var slut så jag var illa tvungen att prova på grynosten. Korv äter jag inte fastän det är enda alternativet.

Och can you believe it.. DET BLEV SKITGOTT! Alltså det smakade ju precis som vanliga plättar! Lite svag grynost-aktig eftersmak om man riktigt kände efter, men det var inte negativt. Absolut en tiopoängare! Mätt blev jag också, jag tryckte i mig tre plättar innan Nicolina skulle hämtas från förskolan och jag höll mig mätt i flera timmar.

Såhär gjorde jag mina plättar:

250 gram grynost (keso)
3 ägg
Ca. 2-3 dl havregryn
En skvätt sojamjölk
En nypa salt

Mixa grynosten, äggen och havregrynen. Tillsätt mjölk och salt. Stek i rapsolja. Servera med kvarg/grädde med bär. YUM! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Denice

    Man är bara konstig om man säger pannkaka om plättar. ;) Det heter ugnspannkaka/pannkaka, plättar och små plättar. ^_^

    /norrlänning

stats