JANINAS

Guldvärd egentid

Nu blev jag visst sådär frånvarande igen.. ursäkta, ursäkta! Något speciellt har inte hänt, förutom att jag fått urinvägsinfektion (igen, hade det senast för ca. 4 veckor sen och före det i oktober. Skitrolig graviditet dethär!) i veckan och haft väldigt ont i magen p.g.a. det, hade dessutom värkar första ”sjukdagen” så jag höll på och bli lite orolig. Under en-två timmar hade jag värkar med 4 minuters mellanrum som jag var tvungen att andas mig igenom, så det var nog mer än fjuttiga förvärkar. Borde kanske ringt förlossningen men hård som jag är så satte jag mig istället på soffan och slängde upp benen och vilade tills det började lätta. Som det som tur gjorde.

Den här graviditeten är verkligen den jobbigaste hittills. Illamående som inte går över, åderbråck, urinvägsinfektioner och allt möjligt. Det är inte alls roligt att va gravid den här gången, men som tur är det bara slutspurten kvar nu.

Barnen har sovit hos min mamma inatt så jag och Daniel har fått lite egentid. Jag uppskattar verkligen all vila jag kan få nu, det är SÅ mycket lättare när jag bara har mig själv att ta hand om. Dessutom fick jag sova tills jag vaknade idag, alltså 8:20, och det är så mycket skönare än 6:30 då Joline alltid vaknar nuförtiden. Jag låg kvar till klockan 9 och smög sen upp och åt frukost i tystnaden, sen stekte jag ägg och fixade lite frukt åt Daniel som vaknat av mina ”oljud”.

Sen dess har vi kollat tv, gått på en promenad, slipat färdigt spjälsängen och så har jag bakat en ljus kladdkaka med citron. Nu ska vi snart hämta barnen och imorgon påbörjar vi sista veckan här i Nykarleby. Hallelujah!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Upprepade urinvägsinfektioner under graviditet kan vara tecken på GBS och då måste man få antibiotika under förlossningen!!! Fastställs med en enkel urinodling så ta upp det med din barnmorska direkt om ni inte redan konstaterat att det inte är orsaken till infektionerna. Kram!

 2. Johanna

  Rekommenderar tranbärskapslar mot urinvägsinfektion. Jag hade ständigt återkommande UVI men efter att jag (äntligen) fattat att saken hänger ihop med sex så är mitt råd till dig: kissa ALLTID efter sex, tvätta dig ALLTID efter sex + ta en tranbärskapsel eller nåt annat surt (typ havtorssaft) efter sex. Ta i trä, med hjälp av detta har jag inte haft UVI sen hösten 2008. Lycka till!

 3. V

  Jag måste säga att jag förundras verkligen över hur du orkar och hur strong du är. Jag är gravid i vecka 10 med vårt första barn. Hittills har graviditeten varit en riktig plåga, all mat som åker ner kommer upp igen. Jag har ett stark obehag för alla lukter, att laga mat fungerar inte. Jag sover största delen av tiden för att slippa känna illamåendet och för att jag är dödstrött. Fattar inte hur jag hade överlevt med två andra barn att ta hand om. En stor eloge till dig!

  JANINA SVARAR: Känner igen mig! Önskar att jag kunnat sova mig igenom dagarna också, man blir så trött på att hela tiden må illa till sist så man skulle helst ligga i sängen hela dagarna och bara vänta på att få föda. Men har man inget annat val än att orka så gör man det nog på något sätt. Tack!

stats