JANINAS

Har kommit en bra bit på vägen

Måndagen har bara börjat och jag har redan hunnit anmäla om flytten till Vasa elektriska, posten och magistraten. Sen har jag även ansökt om dagisplats åt Nicolina till maj. Tänkte att hon ska få börja gå två dagar i veckan då så kan jag och Joline handla eller städa under tiden hon är på dagis. Så får hon en mjukstart för på hösten är det heltid som gäller när jag börjar studera. Funderar om jag ska lägga Joline på deltid också redan i maj, eller om hon ska börja först i augusti? Hon behöver ju inte det där sociala riktigt ännu men hon skulle säkert tycka det var roligt att leka med barn i hennes ålder också (fast det kan hon ju göra på öppet dagis), och förstås bra med en mjukstart åt henne med. Ändå skulle jag gärna få lite egentid med bara henne innan jag börjar studera, precis som jag fick med Nicolina när hon var i samma ålder. Knepigt val. Får fundera på det lite till!

Jag börjar ha allt under kontroll i alla fall! Nu är det bara internet och ett intyg från disponenten som behövs till bostadsbidraget så är allt sånt färdigt. Vuxenpoäng till mama!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Vad skönt för dig att flytta till Vasa igen. Det verkade som om du trivdes i Vasa. Med alla lekparker och sånt också ;)

 2. Lina

  Om jag var du skulle jag nog höra mig för om jag inte kunde ha dom två timmar varje förmiddag, mellan 9-11 exempelvis. Då får de lite förmiddagslek och kan komma hem och äta lunch, vila/sova och ändå få massor av tid med dig! Då får de ju det bästa av båda världar, stimulans och lära känna nya kompisar och bli trygga i dagismiljön till hösten när de ska börja gå hela dagar. Samtidig för de hela våren hemma med dig, för två timmar om dagen är ju ingenting :) Du får tid att göra tråkiga hushållssysslor, träna och ladda batterierna (för det kommer du behöva när du har dom heltid ensam). Detta funkar ju givetvis endast om ni har väldigt nära till dagis, annars blir det ju lite knepigt att lämna sen hämta igen efter två timmar :) Men bor du nära vore det ju toppen, du får lite andrum varje dag och de får verkligen en lång härlig mjukstart och får in rutinen på att de ska vara på dagis varje dag :)

  Det kommer bli bra oavsett hur du gör, följ magkänslan :)

 3. Fia2

  Ang Jolines dagisstart så skulle jag ha väntat till hösten. Då är h on nästan 2 och faktiskt väldigt mycket större än i maj. Som någon skrev kan det bli bara rådd av att va väldigt få dagar när man är så liten, det blir inga riktiga rutiner. För Nicolina som är äldre är det en helt annan sak, man kan förklara och hon har mycket större utbyte och glädje av dagis än v ad en 1,5 åring har.
  Så om jag vore du skulle jag njuta av att ha lilla Joline hemma ännu några månader. Dagis lär hon nog hinna vara på, och jag tror nog starten blir enklare om hon är lite större och förstår mer.

 4. Maria

  Hej!

  Måste bara säga att jag håller med Fia ! :) Har inte egna barn men arbetar på ett dagis, Joline är så pass liten att en till två gånger i veckan kan vara ”förvirrande” hon kommer inte in i dagisrytmen och hinner glömma till följande vecka :)

  Nu känner jag ju i och för sig inte joline ifall hon är en tjej som är självständig så tror jag nog att det går riktigt bra men tycker mej ha läst att hon är lite mammig :)?

 5. Michelle

  Tycker inte du behöver sätta J i vård ännu, ta vara på att va hemma med dem så länge det går! Så tycker jag inte heller att N skulle behöva börja redan, av samma orsak! De hinner nog med dagis senn när det blir heltid. Gå på klubben/öppna dagiset och träffa vänner med jämnåriga barn nu under våren så räcker det med det på den sociala biten. Sedan gör ni ju så mycket hemma också (och inte bara degar på soffan som en del) bakar,pysslar etc. så tror nog ho
  n har det bra som det är! Den där egentiden med yngre barn och städtid får man skaffa sig på annat sätt! Hälsar en dagistant ;)

 6. Cassandra

  Hejsan!

  Jag har följt din blogg ett bra tag och älskar att läsa din blogg. Du verkar vara en jätte bra mamma och tar dom besluten som bör tas även fast man kanske inte riktigt vill.

  Jag har försökt klura på det här men jag förstår inte riktigt.. Kommer du och Daniel göra slut, blir ni särbos eller vad är ni egentligen när du har flyttat?

  Ha det så bra och hoppas att allting löser sig i slutändan! :)

 7. Lina T.

  Tycker du ska anmäla henne lite senare än stora syrran så får du tid att bestämma dig och känna hur du vill ha de? Sen om du skulle vilja ha henne lite mer hemma kan du ju bara flytta på de (om man kan?) Annars kan du bara boka in tidigare om du tycker att du vill vara helt sj ibland? :)

  Sen tycker jag faktiskt att du behöver vara själv ibland utan barnen för att verkligen hitta tbx till dig själv, för barnen tar ju också lite tid av dig? Så de där me att sätta in de på dagis e verkligen bra! Ni kanske borde satt dig de redan tidigare också :P Fast jao, jag vet inte. Men jag tycker du gör ett bra val just nu i alla fall :)

  Lycka till!! Fast du e lika gammal som mig e du en superbra mamma så skit i alla som gnäller om ”du e för ung” de har inget med åldern och göra! Utan med hur mogen man e! :)

 8. Fia

  Gällande dagisstart tror jag att det kan vara lättare att börja med att Nicolina går där. Då storasyster börjad dagis, vid 1 års och 3 mån ålder märkte jag att det var bra att hon gick 3-4 dagar i veckan. Annars blev ledigheterna så långa att hon, som ändå var ganska liten, hann glömma dagissystemet emellanåt. Sen då hon vant sig då lillasyster föddes, gick det bra att gå ner till 2-3 dagar i veckan.

  Nicolina njuter säkert av sällskapet på annat vis och förstår då du berättar att du hämtar henne osv. Så starten med henne går kanske smärtfriare än det skulle gå om du lämnade båda på dagis.

  Och sen får du och Joline den egna gemensamma tiden :-) Hon sover säkert också ganska lång dagssömn ännu, så du får en stund helt för dig själv också ibland :-) Ett tips gällande dagis för ena barnet, är att ifall du har möjlighet att ibland få någon annan att föra till dagis så blir morgnarna väldigt mycket skönare. Men den lyxen kanske du inte har nu allena med båda.

  Du är tuff!

 9. ela

  Du är otroligt stark som gör det du vill och det du tycker är bäst för er. Men tror du att ni någon gång kommer att flytta ilag som en hel familj igen? :)

  JANINA SVARAR: Det tror jag nog :)

stats