JANINAS

Hemgjord barnmat

Nu har jag fått nog av alla dessa matburkar. Jag ska göra egen mat åt Nicolina!
Jag har ju gjort det en gång förr, och det var så vanligt som potatis och nötkött med grönsaker.

Jag letar desperat efter många nya spännande recept, men har svårt att hitta.
Eftersom det bara är så lite som 16 dagar kvar tills lillfisen blir 1 år, så tänker jag göra något som ettåringar får äta. 

Så snälla hjälp mig, har ni något bra recept på husmanskost för ettåringar?


Bild från google.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina - Mamma till Anabelle

  Låt henne äta samma mat som ni äter :) Bara att ni tar undan lite innan ni saltar. Så mycket smidigare så slipper man stå och göra dubbelt. Så gör vi till middagarna. Till lunchen tar jag upp ur frysen som jag lagat innan eftersom vi inte äter lunch.

  Favoriterna här hemma är makaronigryta, kokoskyckling och lax med potatis och dillsås :) Och grönsaker har hon givetvis till allt :)
  Har inga recept då jag improvicerar när jag lagar.

 2. freja

  när vega var ett år åt hon det mesta vi åt. drog ner lite på saltet men alla andra kryddor fick hon. nu är hon 1,5 år och äter precis samma mat som oss. hon har vant sig vid att mat smakar och att det ibland är soppa! haha.. tror man ska vänja barn rätt tidgt vid smaker så man slipper hamna i "mackroner&köttbullar"-fällan.

 3. Alexandra

  Då Iris fyllde ett år åt hon samma mat som oss. Vi började med makaroner och köttfärssås. Det var lätt för henne att plocka i sig. Lasagne och köttsoppa gillade hon också. Man kan nog krydda maten som vanligt (annars smakar det ju inte så gott) men saltet ska man nog vara lite försiktig med. I andra lite mer exotiska länder äter ju barnen starka kryddor direkt så de fjuttiga kryddor vi använder här är helt ok. Vissa barn kan reagera på mjölkprodukterna i maten så då kan man testa att använda hylaprodukternågon månad till… Livet blir såå mycket enklare då kidsen kan äta samma mat som föräldrarna.

 4. Malin

  Hemma hos oss åt Victoria samma mat som vi åt, redan innan hon va 1 år. salta & krydda maten efter man har tagi bort barnets portion så går de bra.

 5. Jenny

  Nej, inga recept har jag. Men jag har sett en bok "hemmagjord barnmat", tyvärr minns jag inte var! men du kan ju kolla på Adlibris! :)

stats