JANINAS

Hemma hos mamsen

Just nu är vi hemma i lilla Oravais. 
Daniel är hemma hos sig (han bor ca. 200 m härifrån) och äter mat, Nicolina har just påbörjat sin middagsvila ute i vagnen och jag sitter och mumsar i mig två jättegoda smörgåsar som mamma har bakat, (a.k.a. Gittas-limpa) med o’boy, gud vad jag har saknat detta bröd! 
Jag ska ta med mig lite hem till Brändö :) 

På rådgivningen gick allt riktigt bra. Hon har inte ökat så mycket i vikt, men det är för att hon kryper så grymt mycket. 
Så nu väger hon 8795 g och är 72,5 cm lång. Hon har alltså ökat 565 g och blivit 2,5 cm längre den senaste månaden. 
Hon fick även ett influensa-vaccin, och sa inte ett pip när hon fick sprutan! Hon bara knyckte till lite och tittade på låret :) så duktig flicka! 
Sen var det min tur att få en spruta, och jag var lika duktig som Nicolina ;D
Det tog inte alls lika ont som jag minns att det gjorde när jag fick stelkramps sprutan i lågstadie, det kändes ju knappt denhär gången.
Kanske för att det var en ”försiktigare” läkare, eller så kanske jag helt enkelt fick högre smärtgräns efter att jag födde barn? Hur som helst så var det mycket roligare än jag trodde det skulle va. 

Jag frågade barnmorskan vad hon trodde min ”mat-mage” berodde på (även om jag är rätt så säker på att jag redan vet svaret) och hon sa samma sak som jag själv tror det beror på. 
Alltså att de inre magmusklerna är så uttöjda så de inte orkar hålla in det som finns där, så nu gäller det bara att fortsätta med magövningarna, och hoppas på förbättring. 

Nåja, kanske jag slänger ihop ännu ett inlägg innan dagen tar slut, annars så ses vi imorgon! 


En bild som jag hittade här på datorn, med en lycklig syster/moster Josefin som håller i en några dagar gammal Nicolina :)
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats