JANINAS

Hjälp magen på traven

Det är inte enbart gener, plankan och motion som gjort att jag återfått min kropp så snabbt efter graviditeten, jag har även tagit hjälp av en så kallad Tummy tucker.

Alla har väl hört talas om delade magmuskler? Det är det man får när man är gravid. För vissa lyckostar försvinner delningen av sig själv, men för andra (inklusive mig) så finns en liten delning kvar efteråt. Det kan ta länge innan man får ordning på de inre magmusklerna, för mig tog det över ett år efter andra förlossningen. Redan efter första hade jag problem med putande mage och oturligt nog hade jag inte hört talas om delade magmuskler före Nicolina var kring året, så före det höll jag på med sit-ups för att fixa mitt lilla problem. Och det gjorde saken bara värre.

Efter andra förlossningen började jag med plankan rätt snabbt, men ändå tog det rätt lång tid innan jag slutade se gravid ut efter frukosten. Det var väl egentligen strax före jag blev gravid nu tredje gången som jag tyckte jag hade fått kontroll över magen. Den kändes stark och ryggen likaså (som man lätt får ont i när man har svaga inre magmuskler).

När jag var gravid nu senast trodde jag att det var kört. Jag var förberedd på en slattrig mage som alltid skulle puta, alltid skulle jag se gravid ut efter det här. Trots att jag googlat som en galning om detta hur många kvällar som helst förut, så började jag än en gång googla. ”Få platt mage efter graviditeten” , ”bli av med mammamagen” , ”delade magmuskler” .. och någonstans där bland alla tips kom jag in på denna uppfinning.


Det var på ett amerikanskt chattforum som jag läste om detta bälte/gördel först. Kändisar som Gwen Stefani, Jessica Alba och Kourtney Kardashian lär ska ha använt den och då måste den väl fungera. Vad har jag att förlora? Tänkte jag och sökte en finsk återförsäljare och klickade hem en åt mig.

Det är ingen mirakelgrej som förintar fett och ger dig vältränad mage bara sådär, utan det är helt enkelt ett stöd som hjälper magmusklerna att dra ihop sig tillbaks. Den stödjer inte bara magen, utan även ryggen som tar stryk av en graviditet. Efter tidigare graviditeter har jag haft väldigt ont och inte orkat stå långa stunder, men hör och häpna: sen jag började använda denhär har jag inte haft ont över huvud taget! Vi har ingen diskmaskin så efter förlossningen spände jag på mig denna när jag skulle diska, och då kunde jag stå 30-45 min utan att det kändes i ryggen.

Det är rekommenderat att man använder den dagligen de första 6 veckorna efter förlossningen. Helst från morgon till kväll. Man kan börja använda den redan på BB om man så vill. Eller ett år efter förlossningen. Jag har dock slarvat lite och bara använt den några dagar nu som då de första veckorna, under de första promenaderna och när jag gör plankan eller övningar för ben och rumpa. Jag använder den fortfarande när jag tränar och det lär jag göra ett bra tag till. Den hjälper till att dra ihop musklerna och ger bra stöd åt ryggen när jag plankar och det känns guldvärt! Efter en graviditet ska man vara noga med att spänna de inre magmusklerna vid varje övning (inte bara vid magövningar) så i början är det bra med något som hjälper till att hålla ihop allting. Enda negativa är att det ser fult ut att ha den under tighta tröjor, därför har jag bara haft den här hemma och när jag varit på promenad och haft på mig jacka/huvtröja.

Jag har ännu inte fått ihop min delning och ser mer eller mindre gravid ut varje kväll, MEN om man jämför de tre gångerna jag återhämtat mig efter en graviditet så har det absolut gått snabbast denna gång. Vem skulle ha trott det, att det skulle gå snabbast efter tredje? Inte jag i alla fall. Jag tror absolut det är tack vare min Tummy tucker!

Och jag lovar er, det här är inget sponsrat inlägg. Jag får inget för det här. Jag är bara så nöjd med vad jag funnit och vill föra min kunskap vidare till alla mammor där ute som fått nog av att se gravida ut konstant. Den kanske inte hjälper alla, vad vet jag, jag kan bara tala av egen erfarenhet.

Jag beställde min från Pepino. Är lite osäker på var man kan beställa om man bor i Sverige, men Belly bandit (som är samma grej fast annat märke) vet jag att finns i Sverige. Googla och avgör själv vilken sida du vill beställa ifrån. Jag har så pass liten erfarenhet av svenska hemsidor så jag vågar inte uttala mig.

Varsågoda!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Jag kan rekommendera appen mammamage och hemsidan mammamage.se. Katarina som driver mammamage är specialist på mammamagar och appen med övningar är helt fantastisk! Jag hade också problem med diastas nu efter andra graviditeten och trots att jag alltid haft starka magmuskler tidigare så är det inget mot för vad jag har nu efter appen. Kände mig fånig i början för övningarna var så enkla. Men oj vad det har hjälpt mig! Nu 4 månader efter förlossningen vågar jag mig äntligen på plankan.

  JANINA SVARAR: Den appen har jag också kört med! Superbra, verkligen! :)

 2. Linda / Snigeln Harald

  Hej, hittade hit via facebook. Jag har också tre barn, och eftersom jag nu stött på detta med magbälte, magstöd, mag-bindning på ett flertal ställen den senaste tiden måste jag nu passa på att fråga – hur vet man om ens magmuskler är delade? Jag har ingen aning! Min mage är inte platt, och har inte varit det sen tonåren – den är mjuk och lite putig, och vad som finns därunder – who knows liksom. :)

  JANINA SVARAR: Googla! :) Sök på ”hur vet man om man har delade magmuskler” så kommer de upp rätt bra beskrivningar :)

 3. Sandra

  Alltså vet du, hälsovårdaren vid mödrarådgivningen här i stan (jamen du veet ju hur underbar hon är ;) fniss) så började prata om ryskorna som kommer dit efter förlossningen, och att de alla har någon slags korsett runt magen för att snabbt komma i form igen. Det lät intressant tyckte jag som hade så mycket häng i magen efter förra förlossningen. Jag skulle alltså använda en gördel för att kunna känna mig bekväm igen, men om det också stöder ryggen är det ju ett stort plus!! :D

  JANINA SVARAR: Där ser man! Ryskorna vet knepet ;) Det är definitivt värt att prova!

stats