JANINAS

Igår och idag

Mjölkprovokationen gick som vi förväntat. Först när de dränkte en tops i mjölk och la det i mungipan syntes ingen reaktion, men efter 20 minuter när de ökade mängden och gav 1 ml rakt i munnen (som hon spottade ut) så tog det inte många minuter innan hon blev alldeles rödflammig runt munnen och började klia sig på halsen och magen. Så där och då avslutade de provokationen och kom fram till att det var en väldigt positiv reaktion. Inte positiv som i bra, men positiv som i allergisk. Men det visste vi ju redan. Så vi ska fortsätta som vi gjort hittills. Riktigt bra tyckte de det är att vi ger henne små mängder ”gömd” (mat med liten mängd mjölk i) mjölkprotein i alla fall, så kroppen får vänja sig. Hon tål ju alla sädesslag och soja, så de ser ljust på framtiden för henne. Det är med andra ord stor chans att allergin växer bort när hon blir större. Så skönt om det verkligen blir så!

Vi stannade där en timme på observation, utslagen försvann som vanligt efter ca. 15 minuter. När vi var färdiga där var vi vrålhungriga (läkaren var försenad 2 timmar..) så då sket vi i att vara hälsosamma och åkte raka vägen till McDonalds. Tog med maten och åkte till lägenheten för att plöja igenom all post och se ifall vi fått brev från sjukhuset ang. ersättning för Nicolinas glasögon.

Det hade vi fått. Så pass bra att de betalade hela summa (fast sen betalade vi ändå en dyr peng för att få glaset slipat riktigt ordentligt bra). Hon valde ett par liknande som ni ser här ovan, fast lite mindre och rosa, förstås. Det var en modell som egentligen var solglasögon men som man kunde göra om till vanliga glasögon. De får vi hämta om två veckor så ska vi hoppas att de sitter bra och att hon är nöjd även då.

Just nu håller jag på och river barnens rum, så ser det i alla fall ut. Jag skulle bara rensa bort babyleksakerna och byta gardiner, men istället tog jag isär en hylla som jag ska slänga upp på vinden och sen ska jag möblera om. Passar förstås på att göra detta sålänge Daniel sovar så hinner han inte ha nån åsikt, haha! Men han är nog bara nöjd när han får sova en timme extra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats