JANINAS

Ingen förbättring


Nicolina åt glass igår på kvällen och Joline ville som vanligt ha samma som storasyster. Så vi chansade och gav henne en egen skål med pyttepyttelite vaniljglass före kvällsgröten. Hon satt länge och smakade och klottade, och när det mesta av glassen var på utsidan började hon klia sig. Fastän hon hade en body på satt hon och gnuggade sig på magen nonstop. Efter kvällsgröten vad hon alldeles röd av allt kliande, magen hade hon kliat så hårt att huden blödde och ögonen var alldeles svullna.

Hon åkte direkt i badet och när hon suttit där tio minuter märkte man att hon inte var lika röd längre och hon kliade sig inte längre lika maniskt. När hon torkat smörjde vi in henne i kortison.

Så kan det gå när man testar ge vanlig glass åt en mjölproteinallergiker. Och de på sjukhuset menar att vi nog ska dit NU (och betala) för ännu en mjölkprovokation eftersom vi föräldrar inte kan veta om hon fortfarande är allergisk eller inte. Hmm. Tror nog vi litar på utslagen och skjuter upp provokationen någon månad till. Ingen förbättring i allergin ännu. Hoppas hoppas det växer bort!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Jag blev konstaterad med mjölkproteinallergi som liten (spydde flera gånger i veckan) Efter kanske 3 år eller så började jag smaka mjölk och åt laktosfritt och det fungerar ganska bra i små mängder! Vid förkylning och för mycket ”kalla” mjölkprodukter blir allergin värre dock :) Om mjölken värms kan jag äta lagom mängd av alla mjölksorter. Hoppas att den försvinner för henne!

 2. Anonym

  Provokation på sjukhus behövs med jämna mellanrum för att man ska få ersättning från FPA, vilket man får för barn under en viss ålder (3 år?) med mjölkproteinallergi. Men detta känner ni säkert till om ni redan varit i kontakt med barnpolikliniken…

 3. Sanna

  Stackars er! Tydligare än sådär blir det inte!! Flytta fram provokationen om det går, vet hur invecklat det är med alla intyg men…Vi har tre allergiska /atopiska barn och gör alla provokationer hemma nuförtiden…funkar ju nu när man inte behöver några intyg, en kanske ni behöver ngt intyg till Fpa?

  Här äter vi Oatleys havreglass och den är god!!

  Kämpa på!

  JANINA SVARAR: Vi behöver inga intyg, vi fick ett nytt kela kort till Joline som vi visar i apoteket när vi köper hennes mjölk så dras rabatten av. Det gäller tills hon är 2 år! Oatlys havreglass är gott, ska se till att alltid ha det i frysen sen när Joline blir äldre!

 4. Lina

  Åh, det är väl klart att ni vet! Min son är 4½ år och han var mjölkallergiker tills han var ungefär 2½ år. Innan dess kunde han inte ens äta en väldigt liten ostbit utan att skrika sig genom natten av magont. Om någon hade sagt åt mig då att vi som föräldrar inte kunde veta hade jag nog fått spel, haha.

  Är glad att dottern på 1 år har klarat sig iaf, det är inte roligt med allergier. Men barnen har en kusin som är extremallergiker, ett tag kunde han bara äta nötkött, älgkött, potatis och så vatten att dricka. Absolut ingenting annat. Så när man jämför är det egentligen ingenting mot mjölkallergi där det finns många bra ersättningsprodukter :-) Hoppas iaf att det växer bort för Joline :-)

  JANINA SVARAR: Joo det finns många alternativ när det gäller mjölkprotein, som tur är!

 5. Caroline

  Brukar ni annars ge henne soyaprodukter? Det är ju ett bra alternativ till vanlig mjölkprodukter.
  Hade själv besvärlig mjölkallergi då jag var liten, men det började nog växa bort då jag kom upp i tonåren och nu är jag endast laktosintolerant och kan ibland ta en vanlig klass eller liknande utan att få några besvär.
  Så det finns nog hopp!

  JANINA SVARAR: Vi gör all mat på havremjölk, och så äter hon soyasmör på smörgåsarna. Vi hoppas det ska växa bort för Joline också! Själv är jag laktosintolerant men det räcker nog bra det också.

 6. Anna

  Nej, en mjölkprovokation behöver ni nog inte betala för just nu för det där talar verkligen sitt tydliga språk tycker jag. Håller tummarna för att det växer bort!

 7. Sofia

  Usch stackars liten :( Kommer jag ihåg fel nu eller var hon också allergisk mot ägg?

  JANINA SVARAR: Det var hon, men vi har inte märkt någon reaktion på ägg. Som tur är. Mycket enklare att byta ut mjölk mot havremjölk än att byta ut ägg mot .. jaa jag vet inte vad!

stats