JANINAS

Ingen känner henne bättre

Oj vad Nicolina var nöjd över att få krypa upp i vagnen idag, hon har varit trött hela morgonen och jag har haft huvudvärk så vi har bara slappat i soffan framför Mumin.

Nu sover hon som sagt och det ska hon få göra, mer än 1 timme. Det känns bra att det är så många som skrivit positiva kommentarer ang. det förra inlägget, det känns som att jag bara fått negativa kommentarer tidigare när jag nämnt något om att Nicolina sover middag, eller att alla blivit förvånade över att jag har en dotter som fyller 3 i december och som fortfarande sover middag. Jag började nästan tro att det hör till att inte sova middag längre, för när jag var liten sov vi middag på förskolan, och då var vi 5 år. Alla barn är som sagt olika, och jag tänker fortsätta låta henne sova middag så länge det går, för det är (som någon annan också skrev) skönt för både henne och mig. Enda orsaken varför jag skulle vilja att hon slutar med den är för att hon skulle sova längre på morgonen istället, men hon verkar ju inte fungera på det sättet så vad är det för vits att ta bort middagsvilan då? Är de trötta är det väl bara bra om de vill sova.

Samma sak gäller nappen, den ser jag ingen brådska med att ta bort eftersom hon bara har den när hon sover eller när hon är riktigt ledsen. Hon har jätte fina tänder och hennes språk utvecklas precis som det ska, så det känns bara elakt att ta bort något från henne som hon anser är tröst och trygghet, för hon VILL ha den när hon ska sova. På dagen försöker vi dock ha bort den hela tiden eftersom att hon pratar mycket mindre när hon har den, och som vi alla vet så måste man öva på det man ska lära sig.

Mycket babbel om en så liten sak egentligen, alla gör det som de själva tycker är bäst för sitt barn, för det är ju trots allt föräldrarna som känner sitt eget barn bättre än någon annan.


Lilla gullet för exakt 1 år sen
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. therese

  ööh…jasså,folk tycker de e konstit att en 3åring sover middag…..låt dom tyck he tå….har själv 4barn(varav en nyfödd) och den näst yngsta fyller snart 3år…alla dom 3 äldre har nog sovit middag tills ca 3,5års ålder,tutten har använts till lite över 3år(har gett den åt jultomten det år dom fyllt 3),dock det sista halvåret-året så har tutten endast anv vid sovtider och om dom varit jätteledsna eller sjuka,sen minskat i med varannan natt osv. så skit i vad andra anser,gör vad du tycker e bäst för ditt barn.

 2. sandra

  Min tös är 3 ½ och sover mer än gärna en stund på dagen. Hon går självmant och lägger sig när hon känner att hon är trött. Inga problem att somna på kvällen heller har hon. Alla barn är olika helt enkelt! S

 3. Janina svarar

  Anonym: Vi har en rymlig sittvagn som vi fäller ner ryggstödet på. Hon har även en kombivagn som blir en sittvagn när man tar bort liggdelen, den ryms hon hur bra som helst i! :)

 4. Anonym

  Låt tösen såva så länge hon själv vill det. Arbetar på ett daghem (1-4 åringar) Där har vi nog så att alla "måste" sova! Sedan är rytmen lite annorlunda på ett daghem. Fats endel barn klarar sig utan middagsvila hemma på hälgen så behövs den på dagis! :) Så e de bara… men alla barn ör olika.

  Men de funderar jag på… har uppfattat att Nicolina sover i vagnen? Hur ryms hon? :)

 5. Malin Svensson

  Det är oftast personerna som vet minst som lägger sig i ..
  Jag tycker att du ska låta lilltösen sova middag och ha napp så länge du känner att det är bra för henne!
  Det folk tänker på är väl att normalt i treårsåldern brukar middagsvilan inte behövas lika väl som förr, och nappen brukar man nog försöka börja ta bort efter tre år, men som sagt det är du som känner Nicolina bäst och vet när hon är redo för det:)!

  Ha en fin dag!, din blogg är underbar, jag läser den var dag!
  /Malin 20 år

stats