JANINAS

Intervju

Denna vecka har ”Ligga med P3” gravidtema, och på deras hemsida kan ni nu lyssna på en intervju med mig (och min ”rikssvenska” bjuder jag på, haha ;))

Klicka på bilden för att komma till intervjun.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. T H E F L I N T G I R L

  Man har en jävla press på sig som ung mamma med alla människors fördomar och åsikter. Man hör att du är ung, men samtidigt väldigt mogen. :)
  Stort grattis till ännu en gudomligt söt flicka, och jag önskar dig och din familj all lycka till!

 2. Tina

  Snyggt snack helt klart! :D Önskar jag kunde mixa sådär bra med min dialekt å svennebananska..men för mej blir det vääldigt svenningt. :( Bodde i Sthlm ett år å prata bara så, tog på hjärnan…å till sist börjar man tänka på sin fejksvenska. :O
  Lycka till med den kommande bebisen!

 3. AC

  Tyckte också du skötte intervjun helt perfekt på alla sätt! Jag har också en tendens att "dra mej" litet mot rikssvenska när jag pratar med någon från Sverige, men det gör jag helt omedvetet och kan inte göra mycket åt. Vi får duga som vi är helt enkelt :) Lycka till med nya babyn!

 4. Janina svarar

  Nicolina: Vi uttalar Nicolina med O, ibland när man säger det snabbt blir det med Å men måste vi välja ett sätt att uttala, så är det med O. Det låter mer finskt med Å och det vill vi inte.

  Och hon i sin tur kommer förmodligen störa sig på när folk uttalar hennes namn med Å ;)

 5. nicolina

  Det är en sak jag har funderat på, uttalar man nicolinas namn med nicOlina eller nicÅlina? Själv heter jag också nicolina och jag blir så grymt störd när folk uttalar det med O ;)

 6. Janina svarar

  TACK så mycket allihopa! Det känns verkligen härligt att få höra så mycket bra, jag var beredd på att bli "utskrattad" :)

 7. B

  Intervjun gick ju bra! Din "finsvenska" (inte finnsvenska ;-) går hem både i Finland och Sverige, inget du behöver skämmas för. Man pratar det språk man kan i de olika situationer man befinner sig i och det är inget som säger att alla från Finland måste låta likadana.

 8. Ida

  Intervjun visade bara att du mognat tidigt, så det är inget fel i att du är ung mamma:) lycka till med lillasystern, håller tummarna:)

 9. Janina svarar

  Tack för de snälla orden! :)

  Malin: Jag behärskar faktiskt högsvenska sämre än rikssvenska, pratar aldrig högsvenska i Finland för här förstår de min dialekt, så det skulle nog blivit värre om jag försökt mig på högsvenska ;)

 10. E

  Återigen visar du hur mogen och duktig mamma du är, man kan inte annat än bli imponerad :) Jättebra intervju. Hoppas bebis kommer snart, tycker att det skulle vara kul att få "träffa" lillasystern småningom.. ;) Stort lycka till sen när det bär av! Kramar!

 11. Malin

  Varför försöker du prata rikssvenska då du inte behärskar det eller pratar det så där vanligen? Nog förstår de ju högsvenska i Sverige också.

stats