JANINAS

Jag och mitt huvud

Det blev inget pyjamasparty ikväll. Huvudvärken sitter i från igår och har inte gett med sig utan bara blivit värre under dagen. Jag trodde den skulle försvinna men det gjorde den inte, och inte klarar jag av ett pyjamasparty när jag knappt orkar ta hand om mig själv heller.

Det är så konstigt, ingen värkmedicin fungerar längre. Det började sommaren 2007 när jag hade konstant huvudvärk och blev beroende av Burana. Det visade sig att jag hade ett fel på ena ögat som växte bort efter ett år med läsglasögon. Efter det kunde jag bara äta Panadol, sen slutade det funka också. Så jag började äta Ibumax, men i vintras slutade det också funka så nu finns det inte mycket kvar. Orkar inte ens testa några fler mediciner, för de flesta värkmediciner har ju samma ingrediens ändå. Sen Joline föddes har jag haft huvudvärk väldigt ofta, och när det väl börjar så håller det i sig och blir bara värre och värre tills jag går och lägger mig. Jag behöver en hel natts sömn för att bota huvudvärken, och ibland (som idag) försvinner den ändå inte.

Jag har rätt styva muskler i nacken under skallbenet som är svåra att stretcha, så det är förmodligen därför. Skulle nog behöva bli masserad regelbundet, men jag drar mig för att spendera pengar på sånt. Känns så onödigt när det finns viktigare saker än min huvudvärk. Nu när vi var på sjukhuset förra helgen passade jag på att ha läkaren att skriva ut ett recept på migränmedicin, för det är nog mitt enda hopp just nu när huvudvärken väl slår till. 2007 var jag till en läkare privat och fick utskrivet nån slags sån medicin att ta i nödfall tills jag besökt en optiker, och den medicinen var helt underbar. Huvudvärken försvann direkt. Har dock inte hämtat ut den nya medicinen ännu men ska göra det imorgon. Hoppas bara den fungerar. Och så får jag väl lov att boka tid för massage.

Synd att det blev såhär ikväll nu bara, men vi får ta det en annan helg!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. elin

  Slog du inte i ditt huvud i en dörr för ett tag sen och fick huvudvärk då? Du borde kolla upp ditt huvud asap <3

  JANINA SVARAR: Joomen den huvudvärken försvann för några veckor. Tror inte det är samma orsak bakom, men värt att påpeka IFALL jag kollar upp det nånstans!

 2. therese

  Om det inte fungerar med massage och sånt som dom andra föreslagit här så ska du ta och kolla upp din syn igen. Sist jag var till optikern för någon vecka sedan så sa han till mig att synen kan ändra efter att man fått barn ifall man har eller har haft problem med ögonen förut. Mina ögon hade ändrat lite sen vi fick vår son men eftersom jag har glasögon hela tiden så var det inget märkbart för mig. Ett besök till optikern kostar inte mycket ibland inget alls så det kan löna sig att kolla upp eftersom du haft problem förr :)

 3. Fanny - mamma till Felicia

  Tycker som andra att du ska få till en massör! Men om migräntabletterna hjälper så är det nog migrän annars skulle de inte hjälpa.. Har själv migrän har haft hela mitt liv det är vidrigt!
  Tycker inte du ska tänka att det är slöseri på pengar, jag gör samma sak! Men tänk att det är bra för alla i din familj om du mår bättre och slipper detta då skulle alla bli nöjda och glada:)

 4. ida

  Hej Janina. Såg till inlägg och jag tycker att du ska kriga till dig en magnetröntgen av huvudet för att verkligen veta att inget är riktigt fel. Jag litar inte fullt ut på läkarna längre, min svärmor dog i cancer förra året som kunde upptäckts tidigare ifall läkaren gjort en ordentlig undersökning. Tyvärr är vårt samhälle styrt av pengar och läkare är bara vanliga människor, vi måste kriga för att verkligen få svar. Jag tycker synd om dig som behöver ta mediciner, man förstår att det är allvarligt när mediciner slutar verka. Jag råder dig, kriga till dig en magnetröntgen.

  Bra blogg och jag önskar er allt det bästa :)
  Hälsningar ida

 5. Alexandra

  Hej!
  Jag är ingen expert men tänkte ge lite enkla tips.
  – En biverkan av för hög användning av värktabletter är just huvudvärk.
  – För mycket sömn kan också ge huvudvärk.
  – Själv var jag osäker på det här med att få massage av min sambo då man hört att det kan göra mer skada än nytta. Hörde dock med en massör och det man ska tänka på är att så länge det gör ”skönt” ont är det ingen fara, men det ska aldrig göra obehagligt ONT! Träffar man en muskelknut ska man trycka försiktigt på den så ”löser den upp sig” till slut.
  – Värmekudde är uuuuuunderbart för spänningshuvudvärk. Man kan lägga den både på nacke eller huvud och det är verkligen mitt hetaste tips! Vetekuddar är dessutom billigt och bra då man kan värma dem vid sängdags och somna med dom utan att oroa sig för brandfara som till exempel en ”el-dyna”.

  Som sagt enkla tips som du säkert redan visste man oj vad de hjälper faktiskt :) Hoppas du mår bättre snart!

 6. M

  Lotta’s massage (charlotta uppgård) är förmånlig och duktig massör som finns i dragnäsbäck. Gick ti henne ofta förr, men har klrt på fysio massage senaste tiden som är mycket dyrare. Men mina muskler drar ihop sig så anser fysion hjälper bättre just nu när han töjer ut dem :) men testa Lotta, hon är duktig :)

 7. Eva

  vet du, låter som min uberhemska spänningshuvudvärk. Besök till massören hjälper – rekommenderas. Huvudvärkstabletter hjälper INTE – slutar med att man får magkatarr och det är inte roligt. (Har knaprat värkmedicin i flera år) Vad som lindrar är kylsalva, typ Icepower eller Mobilat Ice. Smörj på axlarna och nacken och vänta en stund, sedan brukar värken vara som bortblåst/lindrad vid värre ”attacker” några timmar tills man kan stupa i säng och sova bort skiten. Värmedyna över axlarna och nacken är ett alternativ om man inte har kylsalva till hands.
  Prova med kylsalva och ring en massör! (SÅ värt varenda cent, ryggen ska ju hålla typ 60 år till, och det blir INTE bättre av sig självt!)
  Krya på dig (i brist på bättre uttryck) hoppas det slutar värka snart!

 8. Sjk

  sorry min dålig svenska men jag är finskspråkig och försöker skriva på svenska åt dig.

  iaf, jag hade riktig huvudvärk nästan varje dag och jag tog en eller två burana varje dag. Sen börjar jag promenera lite mera och också boka tid för massage.
  Tre veckor eller sånt senare, behöver jag inte längre äta mediciner.

  Men en gång jag hade riktig huvudvärk. Jag tog först 3st 400mg burana i hemma. Sen hvc ge mig 1g och 500mg mediciner, men hjälpte ingenting.
  Senare i kvällen jag var i akuten och fick mera mediciner.
  Klockan var 3 i natten när läkaren sade att ok, vi måste nu ge morfin.
  Men joo, efter morfin jag var jätte glad och utan huvudvärk.

  Jag var i magnetfotograf (int vet om det är right ord), och allt var ok. Så efter många gånger i Mehiläinen fick jag veta att huvudvärk var därför att jag hade muskler fastnat kanska mycket..

  Så jag rekommenderar att du riktig boka den där massage tiden :)

 9. Sandra

  Prova med Ketorin det funkar iallafall för mej.. har också varit ”immun”mot medicin men Kerion funkar iallafall ibland. :)

 10. Linnéa

  Har du testat med akupressur? Det finns några punkter man kan trycka på själv som ibland kan lindra. Annars rekommenderar jag något som heter shiatsu-massage. Gör att man verkligen slappnar av i musklerna. Det kostar ju i och för sig en del, men det är ju ett alternativ i alla fall :)

stats