JANINAS

Jobbig natt

Nicolina blir bara knepigare med sitt sovande. 
Imorse stod jag 45 minuter på balkongen och skuffade vagnen. Hon ser så trött ut men vägrar somna, gnäller lite nu som då och plötsligt ser hon ut att börja sova.. men så börjar hon gnälla igen. Det är så påfrestande! 

Inatt vaknade jag ca. 03 av att hon satt i sängen och pratade, jag märkte genast att hon var vaken och pigg och inte bara satt och pratade i sömnen, som hon har gjort någon gång. 
Jag provade lägga ner henne på nytt men bara någon sekund senare så satt hon igen. 
Jag gick upp och värmde lite mjölk, tänkte att hon kanske skulle bli trött av det, men när flaskan var tom så låg hon bara någon minut innan hon var uppe igen.
Vad ska man göra då? Hon vägrade ligga ner och hon var inte ledsen, hon var helt enkelt bara pigg.. finns det något man kan göra? 
Hon får väl sitta i sängen och leka då, till sist måste hon ju somna av sig själv” tänkte jag, men det gjorde det ju inte ett dugg lättare för mig att somna, eftersom hon satt och pratade.
Daniel testade lägga henne mellan oss, men där låg hon inte länge innan hon blev sur då hon inte fick sätta sig upp, sen testade han ge henne lite mer varm mjölk, men det funkade ju inte heller.
Han la henne tillbaka i hennes egna säng, där satt hon och pratade en stund, sen testade vi lägga henne mellan oss igen, och då såg hon faktiskt väldigt trött ut.   
Hon orkade inte ens försöka sätta sig upp, och tydligen somnade hon efter en stund. Jag vaknade till när jag just höll på att somna, såg att klockan var 06, la Nicolina i sin egen säng, och vaknade igen 07:30 då hon satt i spjälsängen och ropade åt mig.  

Lite borta känner jag mig faktiskt, lite samma känsla som de första månaderna efter att Nicolina föddes. 
Ikväll måste jag försöka lägga mig före 22.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. xtina

  oij! Novalie har oxå haft sämre perioder med sovandet då det plötsligt inte räckt med att bara lägga ner henne i sängen ti natten säga: "godnatt o jag äslkar dej" och sen bara gå ut ur rummet så ha hon somnat sj. strax före 8 mån fick vi i lite mer än en veckas tid nästan ena/båda ligga brevid henne o ha henne i vår säng tills hon somnade. o för en vecka sedan vaknade hon plötsligt vid 22.45 efter att ha somat för natten vid 20.30 o skulle inte sova fast hon fick en xtra flaska mjölk el man var med brevid. var bara att ta upp henne o sen då vi själva sku gå o sova så sku hon inte heller sova sj o då vi tog henne mellan oss tog det ändå nästan en timme innan hon somnade för hon låg o "pratade" el inte skulle hållas på ställe men nu igen e det bättre. så e väl ngn period! sj tror jag det nu senat beror på fler tänder hon har på G o att hon va aningen täppt i näsan. sen tkr jag att jag vill minnas att ju äldre barnet e då de får tänder desto 7kare tar det o så kanske det är värre med hörntänder o de längre bak.. vet inte. iaf har jag sj en visdomstand på G som jag nästan sj en dag satt med fingrarna i mun hela dagen för det kliade.. så man kan ju ana hur de har det ;) så kommer ju oxå den dagen då 2 vilor på dan ska bli en o det kan oxå kräva sitt precis som mamma säger. :)

 2. Mamma

  Du får underhålla henne till 100, så hon inte håxar att hon är trött. Det är mycket lirkande och knåpiga knep just vid de här (sov)övergångarna. En tröst i alla fall, det går över…

 3. Janina svarar

  Men hon e jätte trött och gnällig på dagen då det blir dags för middagsvila.. kan försöka väcka henne lite tidigare, men hon brukar inte sova så värst länge ändå nuförtiden.

 4. Mamma

  Det kan hända att hon inte behöver sova lika mycket på dagen mera. Försök hoppa över eller minska någon sovtid. Kan vara väldigt svårt att få de små rackarna att sova om dom "inte vill" :)

stats