JANINAS

Joline 9 månader imorgon


Imorgon blir Joline 9 månader, så jag tänkte skriva lite om henne nu när jag ändå sitter och funderar.

Det är nämligen så att hon verkar ha kommit in i någon slags utvecklingskris. Hon verkar orolig och skriker och kämpar emot när hon ska sova middag, hon vill inte ligga ner utan sätter sig upp och blir helt hysterisk när man lägger ner henne tillbaks. Därför har jag blivit tvungen att spänna fast henne i selen när hon ska sova i vagnen. Hon har bärjat vägra flaskan och har vaknat mitt i natten de senaste nätterna. På dagarna är hon väldigt mammig och kryper efter mig överallt och vill vara i famnen mer än vanligt. Har jag varit i ett annat rum och hon får syn på mig, är det precis som att hon plötsligt blir medveten om att jag varit utom synhåll och då börjar hon gråta och sträcker upp armarna mot mig när jag går mot henne. I famnen är hon lugn.

Hon är väldigt framåt och det är mycket som händer i hennes liv just nu, därför har hon säkert svårt att varva ner. Hon ställer sig upp mot allt, till och med mot människor. Trots allt extra gnäll är hon fortfarande en väldigt glad bebis som älskar att leka med sin storasyster och upptäcka nya ställen. Hon har upptäckt köksskåpet där vi har roskisen, den dörren går inte att stänga fast helt så den knuffar hon gärna upp och plockar bland tomma barnmatsburkar.

Hon ”äter” fortfarande papper men sväljer inte skräp hon sätter i munnen. Hon kryper runt och tuggar bara på det hon hittar, så det är ju positivt i alla fall. Sen älskar hon att plocka i sig mat själv, som t.ex. ärtor, makaroner, blåbär och skivade jordgubbar. Hon har riktigt bra motorik.

Så där hade vi lite om lillan i dagsläget. Nästa kontroll är vid 10 månader, egentligen är det först vid 12 men vi fick ta en kontroll före det om vi ville, och det ville jag med tanke på hennes allergier och eksem. Det känns bättre om någon utbildad tar en titt på henne ibland.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fia

    Våran lillasyster ligger ju några veckor före er och jag känner precis igen det där. Mammig så sjuttsingen och gnällig också just kring 9 mån. Men några veckor senare lugnade sig nätterna och trots att hon är blyg för andra är hon harmonisk igen :-)

    JANINA SVARAR: Skönt att höra! Det jag är mest orolig över är när hon inte vill dricka sin mjölk. Tycker nog att hon ska dricka åtminstone en flaska mjölk om dagen ännu, men hon totalvägrar! Hoppas det går om, snabbt.

  2. Emilia

    Oj vad tiden går fort!! Hon börjar bli stor nu eran söta Joline. :-)

    JANINA SVARAR: Minsann! Kan knappt fatta själv hur stor hon har blivit :)

stats