JANINAS

Kalas & gnäll

Ikväll har vi varit på kalas. Det var min svärmor och ena svåger som firades. Barnen fick leka med sina kusiner och det var ju trevligt! Skulle varit ännu trevligare om jag klarat av att ens sitta i köket när de andra åt. Jag var tvungen att sluta med min medicin mot illamåendet för lite över en vecka sen (man får inte ta den i slutet av graviditeten eftersom det kan ge babyn bl.a. skakningar under de första dygnen), och de senaste dagarna har jag verkligen känt hur medicinen försvunnit ur kroppen. Illamåendet har blivit värre, aptiten är som bortblåst och jag är så himla äcklad av all matlukt. Det blir verkligen så extremt så jag är tvungen att vara i ett annat rum för att undvika att spy. Kan inte ens se på maten utan att det börjar kännas tjockt i halsen och hjärtat rusar iväg. Fattar inte hur jag kan påverkas såhär av hormonerna denhär gången. Kan hormonhalten variera så mycket vid olika gravidteter kanske? Jag har ju alltid mått illa i början och sen från och till, men inte såhär genom hela graviditeten. Nåja, slutet är som sagt nära.

Blev i alla fall glatt överraskad när Daniel vaknade idag efter nattskiftet och berättade att han är ledig imorgon framtill tisdag, vi hade trott att han skulle jobba både fredag och måndag men så var inte fallet. Det är så roligt att ha honom hemma! Jag känner mig så rastlös hela tiden när jag är ensam med barnen, det känns som att vi måste ha nåt att göra hela tiden trots att det är jobbigt för mig att bara stå upp just nu. Förmodligen nåt mentalt det också, jag känner ju att jag inte orkar alls lika mycket som förut och då kan jag inte låta bli att känna mig lat och som en dålig förälder. Jobbigt att va rastlös och orkeslös samtidigt. När Daniel är hemma hjälper ju han till att klä på barnen och allt annat som ska göras så då känns allt mycket enklare och jag blir inte lika slut när jag får sitta ner och vila mer.

Nejmen nu får det va färdiggnällt för idag. Jag ”hör” ju själv att jag låter väldigt negativ och klagar mycket nuförtiden, men det går liksom inte att låta bli. Allt jag har i huvudet just nu är graviditetskrämporna och kommande förlossning så då är det väl inte så konstigt om det blir mycket sånt i bloggen också. Ska försöka fokusera på lite roligare saker emellanåt så kanske det märks här också!

Men nu – sova.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej :)
  Hur tänker du/ni kring normer och feminism? Hur skulle du/ni reagera om någon av dina/era flickor kom ut som hbtq?

 2. Sanna

  Du har all rätt att klaga. Det är fantastiskt att du orkar så mycket som du gör. Att inte kunna äta ordentligt skulle ju dra ner vem som helst, även utan graviditet och två små barn. Det vore snarare konstigt om du inte klagade något. Jag hoppas du tar hand om dig så mycket du orkar och är snäll mot dig själv.

  JANINA SVARAR: Tack! <3

 3. Ida

  Jag tycker du är stark och du verkar vara en superbra mamma som prioriterar sin familj och verkligen försöker göra vardagen så bra och rolig som möjligt.
  Jag beundrar dig att du orkar så pass som du ändå gör. Och så är du så himla fin i din gravidmage!

  Jag har läst din blog i några månader och jag tycker det är mysiga och ärliga inlägg.

  Kämpa på med de sista veckorna i graviditeten nu och stort lycka till på förlossning! Det coolaste man kan göra!

  Nu ska jag baka morotskakan du gjorde för nån vecka sen :)
  Glad påsk!
  Kram

  JANINA SVARAR: Tack snälla du för den peppande kommentaren! <3 Kram!

 4. Bloggande 4barnsmamma

  Usch jag förstår att du gnäller:) Illamående alltså – det absolut värsta jag vet!
  Hoppas du fick sova gott inatt och att ni får en riktigt härlig ledighet tillsammans.
  Kram S

  JANINA SVARAR: Ja fyy, det är absolut det värsta jag vet också :( Men snart är det över! :) Kram

stats