JANINAS

Klagovisa

Okej jag har insett att det ytterst sällan är min dag, men vissa är snäppet värre än andra.

1. Bilhelvetet bara krånglar. Vi har lagt en förmögenhet på service genom åren, fixat och förnyat säkert varenda del på den och ändå hittar den ständigt nya sätt att jävlas på! Nu har den börjat stänga av motorn när man kör, det gör den när man kör sakta (t.ex. står vid rödljus) och igår la den av sig helt och hållet när jag hämtade Nicolina från förskolan. Rattlåset kom på och bromsarna slutade fungera, så ni kan ju gissa hur förbannad jag blev när detta hände precis när jag körde ut från en parkering och lämnade att stå tvärs över körfilerna! Som tur startade den efter någon minut och jag hade gasen i botten hela vägen hem så den inte skulle dö pånytt. Den är automatväxlad, och den växlar och varvar som den själv tycker. Jävligt störande när den växlar ner till tvåan några sekunder när man kör i 80. Så nu har Daniel förbjudit mig att använda bilen tills den varit på serivce (IGEN!!) på fredag. Helt förståeligt om jag inte vill dö.

2. Eftersom jag inte kan använda bilen var jag tvungen att gå med Nicolina till förskolan imorse. Alla ungarna med. 8:30 skulle vi alla vara färdiga att gå, 8:15 la jag fram kläder åt Nicolina och 8:40 (!!!) började hon klä på sig efter mycket tjat från min sida. De andra två (+ mig själv) klädde jag på i racerfart. Jag var svettig av stress och irritation redan innan vi kommit oss utanför dörren.

3. Förstås så hade regnet igår övergått i snö och frusit på under natten, så vägen var förjävlig. Det är en sak att gå med vagn i högsnö, men när snöklottet frusit på är det fan inte lätt. Jag fick ta i med all kraft och knuffa vagnen hela vägen.

4. Min nacke är fruktansvärt spänd och styv så det hade gett mig huvudvärk under natten. Jag steg upp kring 5 och tog 1 g Panadol men det hjälpte inte ett skit. Det kändes som att halva hjärnan höll på att explodera på vägen till förskolan.

5. När vi äntligen kom fram till förskolan och överlåtit Nicolina tänkte jag att nu jävlar ska jag ta bild på vägen så alla får se hur jobbigt jag haft det, MEN DÅ HADE PLOGBILEN VARIT I FARTEN! Så nu har jag förstås inga bevis på att något av detta faktiskt hänt, men ni får lov att lita på mig. Bilderna är tagna på hemvägen och är bara en fis i rymden om man tänker på hur det såg ut på vägen dit.

Och förstås så är det just idag som Nicolina har föräldrasamtal på förskolan. Så förutom att jag måste ÄNNU ett varv med hela patrasket dit, så ska jag även se glad ut och helst inte va genomsvettig när vi kommer fram. Med start om 1 h.

OJ GIV MIG STYRKA!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  JObbigt det där med bilen. Det låter precis som min förra bil, en automatväxlad opel från 1985. Precis samma! Speciellt i väderförhållanden fuktigt och kring 0 grader. Jag fick sen ordning på skrothögen genom att köpa generator och strömfördelare från en annan likadan bil på skroten och byta. Och nytt batteri. Tack och lov var bilen gammal så man kunde/fick byta själv. Sen rullade den i alla väder igen. Hoppas det löser sig för er!

  JANINA SVARAR: Det är SÅ frustrerande! Vår bil är dock från 2001 så den borde inte krångla såhär mycket som den gjort, tycker jag. Ska se om de får ordning på den när den är på service.

 2. Sofia

  Hoppas att resten av dagen gick lite smidigare iaf! :)
  Jag tänkte bara på en sak när du skrev att du har problem med nacken. Jag sitter i lite samma sits och går med konstant spänning i nackmusklerna. En sak som har fungerat jättebra för mig är kinesiotejpning. Det kanske är värt ett försök ifall du int redan ha prövat. :)

  JANINA SVARAR: Åh, det tipset tror jag att jag fått förut, och det låter ju verkligen som något för mig! Jag har bokat tid till massör nästa tisdag, så då ska jag ta upp dethär med honom. :)

stats