JANINAS

Länkar gör inte bloggen större

Jag kollar min statistik med jämna mellanrum, ungefär sisådär 1 gång i veckan. Igår hade jag några hundra fler besökare än vanligt och det är förstås roligt! Men något jag har lärt mig under åren som bloggare är att när statistiken en dag skjuter i höjden för att någon (några i detta fall) länkat till min blogg från t.ex. sin egen, så betyder det inte att jag automatiskt får fler läsare.

Det är förstås roligt att bli länkad, det kan nog alla hålla med om, men jag har märkt att många tror att länkandet fungerar som nån slags knuff till ”kändisskapet”. Att deras blogg kommer bli ”stor” då. Så har det säkert funkat för några, men jag personligen tror inte att en blogg blir större bara för att någon annan tipsar om den. Jag tror att ifall en blogg är ”bra”, så syns det automatiskt på statistiken. Jag vet ju själv att de perioder jag bloggar flitigt om intressanta ämnen så har jag betydligt fler läsare än vad som är normalt för mig, trots att det bara är jag själv som marknadsför. Såklart är det bra att folk tipsar om ens blogg, då är chansen större att fler läsare hittar dit MEN man ska inte förvänta sig att alla stannar kvar.

Jag tycker själv inte att jag har supermånga läsare, visst har jag en hel del men min statistik har sett likadan ut nu i några år så det känns normalt för mig. Många bloggare hävdar att de inte bryr sig om sin statistik, men jag tror nog alla som har en öppen blogg strävar efter att folk ska läsa den. Om man då vill att 50, 100 eller 1000 personer ska klicka sig in dagligen är väldigt individuellt, vissa blir skrämda av när statistiken stiger och slutar blogga just därför. Jag själv skulle gärna se att 5000-10 000 personer tittar in här dagligen men för att det skulle ske måste jag nog bli lite mer intressant tror jag. Och jag kan ju inte göra något åt att mitt liv inte är mer intressant än såhär just nu, haha.

Men ja, det jag ville få sagt med detta inlägg är alltså att 1. du ska inte stirra dig blind på statistiken, 2. du kan inte blogga om hur dagens bajsblöjor såg ut och förvänta dig att folk ska hylla dig sen ifall någon länkar till ett av dina inlägg, 3. har du 20 läsare om dagen så beror det förmodligen på att de 980 andra som du önskar dig inte tycker att din blogg är intressant, oavsett hur många som än länkar dig.

Dagens visdomsord brought to you by the one and only Janina. Typ.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny2

    Fast personligen tycker jag inte att en bloggares liv behöver vara intressant för att bloggen ska vara intressant. Det som JAG tycker är roligt att läsa om och det som får mig att hållas kvar på bloggar är åsikter/tankar om saker/fenomen. Bloggaren behöver inte själv nödvändigtvis varit med om det men de flesta har en åsikt om saker och ting. Dock får man vara beredd på att folk kommer att hålla med en, men också gå emot en, då man delger sina egna åsikter, men det har du säkert redan märkt så länge som du varit å ”branschen” :D

    Eftersom jag själv har ganska mycket att göra fastnar jag också sällan på bloggar som levererar flera inlägg per dag, jag har helt enkelt inte tid att läsa och tröttnar därmed. Den mängd inlägg du skriver är passlig åt mig, men vet att du har många läsare som säkert skulle uppskatta ännu fler inlägg ;)

    JANINA SVARAR: Håller med dig! :) Vad roligt att du trivs här :)

  2. Karolinas Kaos

    Håller med dig! Om man däremot faktiskt råkar ha en intressant blogg kan det ju hända att man får NÅGRA fler läsare som fastnar efter den där ena länkningen. Men det är inte alls någon självklarhet förstås!

stats