JANINAS

Lillajul

Vi är väldigt slöa idag. Det blev så sent igår kväll så Nicolina sov enda till 9 imorse, sen dess har vi bara hunnit slappa här hemma, varit till butiken och storhandlat, lagat och ätit mat. Och klockan är snart 18.
Det fortsätter storma där ute men ikväll ska vi faktiskt trotsa ovädret och gå ut. Det måste vi. Man kan ju inte sitta inne mer än två kvällar i rad, inte i min värld. Vi hade tänkt baka pepparkakor och lyssna på julmusik också, men vi sparar det till imorgon istället. Då ska jag även hänga upp lite julbelysning och kanske julgardin. 

Nu ska jag gå ut på balkongen och gömma undan ett paket som tomten lämnat där åt Nicolina. Det är ju trots allt Lillajul idag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. emma (grannen)

  åå, å vi som brukar kast in lillajulkort på östbetgi!! he va nåo rikti lillajul he!! :)

  hoppas ni fick en fiin lillajul igår å ! :)

 2. Pelle

  Trevlig lilla jul…skulle kunna tas för ett smart marknadsföringsknep. Är det inte svårt att leva som svenskspråkig i Finland numera? Jag var i Helsingfors för en dryg månad sedan och där ryckte man uppgivet på axlarna när jag försökte tala svenska med personalen på Mc Donald's. Verkar som svenskan har dött ut där, helt och hållet.

 3. Janina svarar

  Kopierat från wikipedia:

  "Lilla jul (regionalt även hänvisat till som "lillajul") (finska: pikkujoulu) firas i Finland, inklusive Åland, och inträffar varje år lördagen före första advent. Lilla jul är precis som namnet antyder en försmak av julen."

stats