JANINAS

Lillan 7 månader

Här kommer lite info om vår minsting som blev hela 7 månader igår!

Tänder: Första tanden fick hon när hon var 6 månader och 2 veckor, och nu är hennes andra på väg upp bredvid den första. Lite gnälligare än vanligt är hon (det var inte Nicolina, hon hade inga bekymmer alls av tänderna) och gnuggar/biter lite extra, men annars går det bra med tandsprickningen.

Mat- och sovrutiner: Oftast sover hon hela natten och vaknar kring 07 av Nicolina, då stiger vi upp och så får hon sin gröt som jag gör på mixade havreflingor, efter det dricker hon ersättning. Sen leker hon ungefär ½-1 timme på golvet och sen lägger jag ut henne i vagnen på balkongen. Hon sover mellan 1-3 timmar, sen när hon vaknar är det oftast dags för lunch. Då får hon en kötträtt och dricker vatten till. Sen går vi ut 2 timmar ungefär och då somnar hon i vagnen igen. När vi kommer hem äter hon mellanmål som oftast är fruktpuré, efter det dricker hon ersättning. Sen 2-3 timmar senare äter hon middag som består av en kötträtt och vatten till, sen somnar hon till natten mellan 20-21, och före det äter hon havregröt och dricker till sist ersättning i vår säng. Sen flyttar jag henne till egen säng och där sover hon oftast hela natten. Ibland kan hon vakna kring 03-04 och är pigg så då värmer jag en flaska ersättning som hon får dricka och somnar oftast om efter det.

Vad hon kan: Hon sitter stadigt och har fått bättre balans, faller inte lika lätt men vi vågar ännu inte ha henne att sitta själv utan kuddar både bakom och på sidorna. Faller hon framåt lägger hon sig dock på magen så det har hon fått kontroll över. Hon vägrar ryggläge, ligger alltid på magen förutom då hon sover. Det första hon gör när hon vaknar är att vända sig på mage och börja dra sig åt sidan. När hon ligger på golvet drar hon sig åt sidan med hjälp av händerna, så hon far mest runt i cirklar, men på något sätt tar hon sig ändå framåt ibland (har inte lyckats se hur hon gör ännu), så nu går det inte att ha småsaker/papper på golvet som hon kan äta upp, för hon gör allt hon kan för att ta sig till sånt hon inte får ha. I gåstolen går hon inte längre bara bakåt, utan tar sig även framåt och åt sidan, fast där sitter hon bara när hon är rastlös och inte vill ligga på golvet.

Vad hon tycker om:  Att se på Nicolina är hennes största hobby! Sen gillar hon musik, ljud, melodier och allt som låter fint. Äta papper, dra mamma i håret, bada, lägga fingrarna i kors, bli kittlad (hon är kittlig överallt), gunga, gräva med händerna i sand, och stoppa ALLT i munnen. I matväg gillar hon det mesta förutom makaroner och köttfärssås.

Vad hon INTE tycker om:  När man ska dra något över huvudet (t.ex. tröja eller mössa), att ligga ner i vagnen när hon är vaken och vi är i lekparken, när hon har något hon inte får ha och man tar det ifrån henne, att använda napp.

Där har vi Joline i det stora hela. Svårt att beskriva en människa i ord, skulle kunna skriva hur mycket som helst egentligen men detta får räcka. Hon är i alla fall världens härligaste unge! Så lättskött och charmig. ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mikaela

    va söt hon är :) liknar faktist lite Nicolina. vill inte hacka på dig/er. tycker bara synd om henne då hon dricker vatten till maten, helt förståeligt, för att hon e mjölkallergiker. Vet bara hur jobbit att äta laktosfri mat som är dyyrt. Vill inte veta hur dyr mjölkfri mat blir i längden. Och soja/rismjölk e väl rättså dyrt.. Men nu til frågan, har hon smakat på sån mjölk, eller kanske man inte skall ge det åt småa barn?

    JANINA SVARAR: Jag är själv laktosintolerant så jag vet också hur dyr laktosfri mat är! Och joo, mjölkfri mat är ännu dyrare. Nej man får inte ge soyamjölk åt barn under 1 år, man får heller inte ge vanlig komjölk fastän de inte är allergiska. Vet inte hur det är med rismjölk eller havremjölk men det smakar pyton så jag tror inte hon skulle gilla det ens. Det är faktiskt helt okej att ge vatten till maten åt bebisar, det är ett bra sätt att få i dem vätska och det rekommenderas att man ska ge dem vatten till maten. Hon älskar vatten dessutom så du behöver inte tycka synd om henne!

  2. Anonym

    hon liknar precis nicolina på denhär bilden!! :O

    JANINA SVARAR: Oj! Jag kollade faktiskt bilder på Nicolina när hon var 7 månader, och de liknar INTE ALLS :P

stats