JANINAS

Lillasyster eller lillebror?

De första 15 veckorna var jag helt säker på att det var en lillebror, magkänslan sa inget annat. Men nu de senaste två veckorna har jag blivit osäker.. det känns på nåt sätt omöjligt att jag skulle få en pojke. Jag har alltid tidigare varit helt säker på att det varit en flicka och det har det ju visat sig att det varit också. Har kollat båda gångerna och fått bekräftat att de varit tjejer.

Daniel tror att det är en son, han tycker dessutom min mage har en annan form nu än den haft tidigare, att den putar mer nu och inte är lika rund. Men jag tror han minns den mest som den sett ut i slutet, den har blivit mycket rundare efter vecka 30 men jag tycker ändå jag alltid haft en typisk ”tjejmage”. Min mamma har fött fyra tjejer och min mage har sett precis ut som hennes. Men min syster har en son och jag tycker inte hennes såg annorlunda ut än min heller. Så formen på magen kan man inte gå efter. Det beror väl mer på hurdan kroppsform man har och var moderkakan ligger, ifall man har stark eller svag bukmuskulatur, framåtlutande eller bakåtlutande livmoder  o.s.v.

När jag väntade Joline trodde majoriteten att det var en lillebror. På nyårsafton ska vi på nästa UL och då ska vi ta reda på vad det är, ifall hen vill visa. Jag har alltid önskat mig tjejer (får man prata högt om sånt?) men denna gång känner jag verkligen att jag vill ha båda lika mycket. En syster skulle va kul eftersom det är så jämn åldersskillnad mellan alla tre, vi har en massa ”tjejsaker” från förut och jag själv tycker det är härligt att ha tre systrar. En bror skulle va kul eftersom, jaa, vi har ju ingen ännu och det skulle va kul att se hur han skulle se ut/bli. Det är mest tjejer i min släkt.

Vad tror ni det är? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Boa

  Vi har tre döttrar, med första var jag helt säker på att det sku vara en tjej, med andra hade var jag helt säker på att det sku vara en pojke även om ultrat visade en tjej (det blev en tjej). Med tredje tog vi aldrig reda på könet i förväg, men i samma veva som hon föddes och jag såg att det var en flicka kändes det helt naturligt att vi sku ha tre flickor och att få en pojke kändes helt otänkbart :)

  Men har nog efter tredje i några repriser stött på människor som uttryckt sig i stil med att, aj det blev en en flicka, nå huvudsaken är ju att hon är frisk. Själv kände jag mer att vilken tur att det blev en flicka, kan inte för mitt liv tänka mig att ha en pojke :) Men tydligen ska alla föräldrar önska att de har barn av bägge könen…

  JANINA SVARAR: Känner igen det där! När utomstående ”hoppas” att det är en pojke i min mage (både nu och förra graviditeten) blir jag nästan arg. Tycker inte NÅN har nån rätt att hoppas på det ena eller det andra, betyder det att de blir besvikna då ifall vi får ännu en flicka? Om nån har rätt så är det bara vår egna lilla familj. Nicolina hoppas på en tjej, Daniel hoppas på en pojke och jag hoppas som sagt på både och. Ändå är vi så nöjda och glada bara det är ett friskt syskon som kommer ut. Känner mig som en tjejmamma och kan inte tänka mig hur det skulle vara att få en pojke, men ifall det visar sig att det är det vi får denna gång så kommer jag säkert tycka då att det är helt naturligt att ha två tjejer och en kille :)

 2. Pamela

  Om ni far till Jstad på UL ska ni veta att vi enl. dem skulle ha tre pojkar nu, men tre tjejer blev det! De hade fel varje gång! Jag är en tjej-mama. Tror ni får en lillasyster till er också. :) Spännande, spännande!!! :D

  JANINA SVARAR: Nämen! Har nog aldrig hört om nån som skulle fått höra fel varje gång ;) Vad dåligt! Men härligt med tre tjejer! :D

 3. therese

  Jag är så dålig på att gissa så jag tror jag står över men jag har ett test du kan göra ifall du är otålig och vill veta nu vilket kön bebisen har. Det heter ”The baking soda-test”.

  The baking soda-test:
  Ta 1-2 teskedar bikarbonat (E500) i en plastmugg, kissa i den och rör om som hastigast. Resultat?
  OM det inte händer NÅGONTING med blandningen väntar du en flicka.
  OM det börjar bubbla/pysa om blandningen väntar du en pojke.

  Tydligen så ska den extra syran i kisset som man har när man väntar en pojke utgöra en reaktion, en reaktion som då såklart uteblir när man väntar en tjej så kisset inte är lite syrligt.

  Har inte testat själv så kan inte säga om det fungerar men många har gjort det och för större delen har det fungerat :) Det funkar bäst efter v11 och du är ju mycket längre än så. Du kan ju googla ifall du blev nyfiken på det :) Skriv gärna ifall det fungerade sen om du testar :)

  JANINA SVARAR: Haha okeej, det låter ju lite lustigt men ska absolut googla mer om testet :)

 4. Linn

  Jag tror nog att det är en flicka. Men det skulle nog bli lika kul för tjejerna att ha en bror också. Själv har jag två bröder och en syster och det finns för mig ingen skillnad på relationen där, den är lika syskonlik och vänskaplig :)

 5. Marina

  när jag vänta Rasmus hade jag ett brunt sträck från naveln och neråt, men inte då jag vänta Elin. Så om du har ett sånt från naveln och neråt så kan de gott vara en pojke. Så säger dom som vet.

  JANINA SVARAR: Det har jag aldrig haft, men min kompis som också har två tjejer har nog haft ett sträck. Så det kan man nog inte gå efter heller.

 6. M

  Skulle vara spännande om ni fick en lillebror, tror det skulle vara roligt för systrarna att ha en liten kille att nossa runt med :) Så jag tror ni väntar en pojke, men är nog svårt att säga.

stats