JANINAS

Man blir klokare av google

De senaste fyra (?) veckorna har jag haft en så hemsk hosta som inte blivit bättre fastän jag druckit upp en hel flaska hostmedicin. Jag har blivit förkyld och fått öroninflammation, och nu de senaste dagarna har jag haft så djävulskt ont i vänstra sidan av bröstkorgen. Först gjorde det bara ont när jag hostade, men nån dag senare hade jag ont precis hela tiden. Så ont så jag blev illamående och inte kunde sova. Både igår och i förrgår var jag till Hälsovårdscentralen, jag har röntgat både lungor, revben och bihålor och det har konstaterats att jag har bihåleinflammation (förmodligen det som är orsaken till att hostan hållit i så länge) och orsaken bakom smärtan är troligtvis en muskel innanför bröstkorgen som börjat krampa av allt hostande. Lungorna och revbenen såg OK ut så det är förhoppningsvis inget farligare än så. Så nu ska jag fortsätta äta antibiotikakur nr. 2 och ta astmamedicin tre gånger om dagen som ska öppna luftvägarna och lugna ner hostan. Och så förstås vila, vila, vila.

Det känns bra att äntligen fått ett svar och att veta att det inte är något farligt. Mindre bra känns det ju att jag lagt ut så mycket pengar på medicin denna månad, då läkarna skulle kunnat undersöka lite mer än att bara lyssna på lungorna och sen skriva ut recept på nåt jag kanske inte skulle behövt. Man ska tydligen själv komma med förslag på eventuella sjukdomar så de vet vad de ska utreda för att kunna utesluta. T.ex. så tog jag blodprov vid första läkarbesöken den 9 augusti, de ringde aldrig om provsvaren så jag antog att de inte visade nåt särskilt. Sen i onsdags när jag var dit (till en annan läkare) såg hon att två värden var ovanligt höga, och att jag då antingen hade haft en infektion eller skulle få en. Hmm, då var det två veckor sen proven tagits och jag hade blivit sämre.. kunde hon inte då räkna ut svaret själv? Kanske man kan ta ett till blodprov då? Nänä, skriv ut antibiotika och hoppas att vad-det-nu-än-är blir bra av det. Man blir ju klokare av google!

Jamen vi ska hoppas det blir bra nu då. Något positivt har jag i alla fall att komma med och det är att vi fått gungor och sandlåda till gården nu. Barnen är överlyckliga! Och idag ska de övernatta hos sin mommo så då får jag och Daniel lite tid för oss själva. Det ska bli skönt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa

    Ja, visst är det frustrerande när man måste vara läkare hos sin läkare… Been there done that! Skönt att du börjar få ordning på det hela nu. Krya på dig :)

  2. Hanna

    Jag tror att de börjat med ett ”nytt” system så man måste ringa själv och kolla upp vad proven visade, iallafall i Jeppis. Och läkaren brukar inte säga att man ska ringa och kolla. En bekant hade urinvägsinfektion och läkaren ringde inte om det, fast pencillin behövdes, så flera dagar senare ringde hon själv…

stats