JANINAS

Mörkrädd eller famnsjuk?

Igår kväll när Nicolina skulle lägga sig så blev hon riktigt ledsen när jag gått ut ur rummet, hon stod i sängen och skrek helt hysteriskt, och pekade mot dörren.
Hon var likadan kvällen före, och vi funderar ifall hon blivit mörkrädd? När jag gick med henne i famnen inne i sovrummet så var hon ändå gnällig, förutom när jag sjöng Trollmors vaggsång, då blev hon tyst, men genast när jag slutat sjunga så började hon gråta igen.
Mitt mammahjärta klarade inte av att höra hennes gråt, även om jag vet innerst inne att hon borde lära sig att hon inte får vara i famnen bara för att hon gnäller, och därför inte lyfta upp henne, men hon var ju sååå ledsen!
Så hon fick ligga i min famn när jag kollade tv. Till en början var hon lugn, och jag trodde verkligen hon skulle somna där, men efter en stund blev hon vild igen.
22:30 verkade hon blivit lite tröttare, så vi la henne i sin säng igen.
Först grät hon lite, men det blev snabbt till prat, och till sist tystnade hon.
Klockan 04 inatt vaknade jag av att hon ställde sig upp i sängen och pekade mot dörren och skrek. Vi visste att hon inte skulle nöja sig med att vi la tutten i munnen på henne, så Daniel värmde en flaska mjölk och det blev hon lugn av. Efter att flaskan var tom så låg hon och pratade tyst för sig själv, minsta lilla rörelse som vi gjorde så la hon märke till och hoppade snabbt upp för att se så att vi inte for någonstans, sen la hon sig ner igen och fortsatte prata. 08:02 vaknade vi imorse så tydligen hade hon nog somnat inatt.

Alla barn har ju perioder då de vägrar sova, så det är förmodligen bara något sånt. 
I alla fall ska jag bara låta henne sova 1 h på eftermiddagsvilan idag, och ha upp henne liiite längre ikväll så borde hon vara tröttare och ha lättare att somna sen till natten.

Nu ska hon i alla fall få mjölk och så ska vi se om hon hittar sömnen ute på balkongen sen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats