JANINAS

Någon liten, billig & bra

Nu vill jag att ni tipsar mig om en bra, billig, LITEN kamera! Jag har en Nikon D3100 som jag tröttnat på. Den är stor (= jag orkar inte släpa med den överallt = jag tar mest foton med telefonen) och objektivet har blivit helt skit. Den vill inte ta fokus ibland så då går det inte att fota, och så har bilden blivit oskarp och allmänt livlös. Skulle kunna köpa nytt objektiv bara, men de kostar ju också och det löser ju inte mitt andra problem (storleken). Så jag har länge funderat på om jag helt enkelt skulle köpa en ny kamera. För några år sen var det ju så poppis att ha en stor systemkamera för de behövde man ifall man ville ta bra bilder, men nutidens digikameror är ju faktiskt nästan lika bra.

Så eftersom jag fyller år om en månad tänkte jag att en viss sambo skulle kunna köpa en sån åt mig i födelsedagspresent. Här kan ni lägga till Daniels hah-trodde-du-va, skratt. Nu är frågan bara – vilken kamera ska man satsa på? Den ska vara liten, kosta helst under 300 euro och ta fina, skarpa bilder. Har ni några bra tips på lager?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Om du skyndar dig kan du hinna få tag på en Samsung EX2F ännu, ljusstark (1.4), liten och med utvikbar skärm, under 300€!

 2. Allan

  Canon Powershot serien har allt sedan den första modellen S90 ända till den nu aktuella modellen S120 hört till de absolut bästa kompaktkamerorna som finns på marknaden. De har vunnit test efter test. Så är du ute efter en liten, men behändig kamera som tar toppen bilder är det denna du skall titta på. Familjen äger också en (S100) och jag är mycket nöjd med kvaliteten på bilderna.

  Kolla igenom länkarna nedan så får du lite fakta om kameran.

  http://www.scandinavianphoto.fi/produkt/1004757947/canon-powershot-s120-svart

  http://www.cyberphoto.fi/info.php?article=PS120

 3. sophie

  Samsung galaxy camera!
  Jag har den som extra kamera när jag inte orkar släpa på system kameran och den är riktigt bra.

 4. http://carloine.com

  En sån längst till vänster har jag haft liknande av förr. Den var ju med överallt och tog fina bilder (fast det sitter ju i fotografen, höhö). Jag skulle satsa på Canon, vilket modell eller storlek det än handlar om, men det är bara för att jag själv är en Canon-människa.

 5. Anonym

  Hej!
  Samsung NX1100 går under rubriken systemkamera, men den är endå välldigt liten. Kostar ungefär 300-400€ och är helt värd pengarna.
  Den tar jätte fina bilder så som den är men om du kan dens intsällningar så tar den helt jätte jätte fina bilder.

 6. Sandra

  Canons ixus-modeller är perfekta att stoppa i fickan. Så tar de sjukt bra bilder också! Jag hade en sån som komplement till systemkameran ett tag, men jag använde den inte så mycket så jag sålde den vidare. Och då ska du veta att jag är kinkig när det kommer till bildkvaliteten på kameror ;)

 7. Ida

  Jag har en Canon EOS M och jag är supernöjd. Den är mycket lättare att ta med än en stor systemkamera, men kvalitén på bilderna är lika bra. Jag använder den nästan mer än min riktiga systemkamera. Den har en nackdel och det är att den ibland har lite svårt att hitta fokus. Kostar runt 300€ och för det priset är den väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med min och rekommenderar verkligen den. :)

 8. ellah

  Denna har jag å jag tycker den är riktigt bra! :-)
  Fina bilder även om man zoomar långt!
  Den är lätt värd pengarna plus att man kan föra över bilder direkt till telefon eller dator genom wifin den har :-D även koppla den till mobilen å ställa kameran någonstans och fota genom mobilen :-http://m.netonnet.se/art/foto/kompaktkamera/kompaktkamera-paket/panasonic-dmc-tz40black16gbvska/186798.4962/

 9. -

  Regel nummer ett, ingen kamera tar fina/skarpa bilder, det är fotografens uppgift ;)

  För det priset finns det inte så mycket att välja mellan om man vill ha något som ändå har något sånär bra möjligheter till att få högre kvalité på bilderna, men en som jag lyckades hitta är iallafall Nikon Coolpix P340.

stats