JANINAS

När det regnar i mars

Åh vad härligt med regn, nu smälter snön ännu fortare och snart är det vår på riktigt.

Jag började morgonen med att betala räkningar, skittråkigt men samtidigt skönt att få det överstökat. Det positiva denna morgon var nog ändå att jag fick äta smörgåsar med Oivariini och ost, som jag har längtat! Att fortsätta äta mjölkfritt kommer nog gå bra tror jag, bara jag får fuska liite grann. Nu ska ni ju inte tro att jag fortsätter fuska ifall Joline börjar få eksem igen, men så länge hon mår bra så tänker jag inte lämna bort allt bara för att liksom. Det bästa är väl om både hon och jag mår bra och är nöjda, right?

Nu ska jag kolla upp lite utbildningar i Sverige.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Har ni börjat fundera på allvar på en Sverigeflytt nu igen? :) Inom detta år eller?’

  JANINA SVARAR: Vi har nog aldrig slutat fundera, men när det varit så avlägset känns det lite onödigt att blogga om ;) Men det skulle ju passa bra att flytta nu i samband med att jag börjar mina studier igen, eftersom det inte finns någon skola jag är sugen på att söka till här i närheten och vi vill slippa finskan. Blir nog förmodligen inte förrän om 1,5 – 2 år ändå.

 2. Linda

  Här har vi också en pojke med mjölkallergi som är 4,5 månad, alltså ungefär lika gammal som Joline. Jag ammar, men är inte helt mjölkfri själv. För mig har det funkat att äta smör på brödet och i små mängder både mjölk och smör i bakverk och mat. Via amningen får han ju inte i sig mjölkproteinet direkt. Det som oroar mig är vad som händer den dagen jag slutar amma för ersättningen som finns att få som är mjölkfri passar inte hans mage alls. Sa de något om vilka alternativ som finns när du vill sluta amma? Dessutom reagerade pojken med andningssvårigheter + utslag när han fick Tutteli första och enda gången så jag är lite orolig över en eventuell provokation till.

  JANINA SVARAR: Vi fick recept på NAN från apoteket som är utan mjölkprotein, det var det enda de informerade om åt oss men säkert finns det något annat ifall det inte funkar. Hoppas ni hittar något som passar åt pojkens mage!

 3. Magnolia

  Äsch, mina smajlisar blir så konstiga då jag skriver dem med ett ”o” som näsa… :) ska det ju va!

 4. Magnolia

  Tycker så länge man använder sitt sunda förnuft, så är det bra att avvika lite från principer och normer. Och den bilden har jag att du har rejält med sunt förnuft! :o) Och snart får hon ju börja äta riktig mat, så då får du ju partaja loss på allt med mjölk! :o)

  JANINA SVARAR: Jag tycker likadant! Om det går bra så är det väl fritt fram att äta lite mjölkprotein ibland :)

stats