JANINAS

Näthat är SÅ 2013

Alltså nu måste jag säga ifrån. Det gör mig så arg (och ledsen) att det ska vara såhär, VARFÖR kan vissa inte bete sig som vuxna människor? Näthat och elaka kommentarer är så omodernt. Det finns inte mycket som är så onödigt som just elaka kommentarer, HUR får man ens för sig att förolämpa någon? Och anonymt dessutom? Har folk inte lärt sig hur man uppför sig ännu? Jag kommer aldrig förstå.

Nu är det inte jag själv som är ”mitt i smeten”, men det är någon jag bryr mig väldigt mycket om. Carro, a.k.a. carolaekman.com, ni har väl märkt att hon har låst sin blogg? Det har ni nog. Jag kan med 98% säkerhet säga att ni (eller du) som borde känna dig träffad även läser min blogg, så here you go. Här har du våra gemensamma tankar i mina ord. (Ni andra som känner er skyldiga kan ta åt er också.)

Varför har Carro bestämt sig för att ta en bloggpaus? Med tanke på hur stressigt liv hon haft den senaste tiden, med bloggprojekt, flytt, bebis, o.s.v. så borde det inte vara så konstigt att hon behöver pausa. JAG skulle inte orka i samma tempo. Jag orkar inte ens logga in på bloggen vissa dagar så jag tycker det är beundransvärt att hon oftast skriver minst två inlägg per dag. Hon levererar, och vad får hon tillbaks? Inte så väldigt mycket positivt för tillfället.

Jag tycker det borde räcka gott och väl som orsak att ta en semester. Men då ska det förstås spekuleras i VARFÖR. Jag såg en riktigt sjuk kommentar om att hon och Robert skulle ha gjort slut.. jaa ni hör ju hur dumt det låter.

Kan vi inte bara komma överens nu alla om att sluta försöka trycka ner varann. Det är okej att ta en paus från allt ibland, njuta av familjelivet och leva i nuet. Inte ha bloggen i tankarna hela tiden och fundera vad man ska blogga om härnäst. Jag talar inte bara för Carro’s skull nu utan även för min (och alla andras del): kom ihåg att vi bloggare bara är människor också. Vi är inte perfekta och vi lever inte för bloggen eller för läsarna. Vi har känslor och även om man får skinn på näsan med tiden så är det aldrig roligt att bli förolämpad. Ingen vinner något på det.

Jag har pratat med henne rätt mycket igår och idag och jag kan intyga att hon är precis lika glad och fånig som vanligt. Hon går inte sönder så lätt, haha. Möjligtvis har hon lite väl mycket tid över eftersom hon konstant trakasserar mig både på fb chatten och whatsapp. Taggar mig i konstiga bilder på instagram o.s.v. Alltså helt normalt Carro-beteende!

Så sluta spekulera, sluta starta rykten, sluta prata skit. Ni vet inte vad ni pratar om.

Det enda ni egentligen behöver veta just nu är att hon kommer komma tillbaks, i sinom tid. När hon känner att hon orkar och vill igen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Ja vi var ju rätt många dåliga mammor på bloggjulfesten isåfall! ;) Det är ju rent av skamligt hur vi vågar lämna våra barn hemma med deras pappa en fredagkväll bara för att gå på en väldigt lugn bloggjulfest. ;)

 2. hanna

  man ser ju på dialekten att de är någon norr om vaasa som skrev sådär iallafall. sjukt dålig stil att kommentera såndär skit! gör folk glada istället för att försöka sabotera för folk!

 3. Anonym

  Men vilka kommentarer! Blir så arg och irriterad när folk inte fattar att det finns PAPPOR också, som kan ta hand om sina barn?! Hur dum får man liksom bli?
  Kan ju säga att jag med gott samvete har lämnat mina två barn (en bebis och en 4 åring) hemma med pappan och själv åkt ut och festat och haft roligt, och hör och häpna – de lever ännu! Och verkar inte har blivit så värst traumatiserade heller ;)
  Tycker det är så dålig kvinnosyn att mamman ska behöva vara hemma konstant, har vi inte kommit längre i Finland år 2014??!

 4. Saga

  Fy vilka elaka, ogenomtänkta kommentarer! Jag tror (och hoppas) att den skyldige inte hade vågat säga detta face to face åt henne, knappast ens kommentera med eget namn.
  Jag har ju själv inga barn, men kan tänka mig, att mammaliv är något som kräver en hel del energi. Och att bli kallad dålig mamma, av denna orsak, är ett klart personligt påhopp. Usch fy och blä, sprid glädje och ge konstruktiv kritik, under eget namn, i stället!

 5. Elisabeth

  Jag håller SÅ med dig Janina!
  Man måste inte ha samma åsikter om allt, men man kan respektera varandra ändå! Nu var det ju dessutom INTE så att Carro var ”ut o smaka” heller, det var en JULFEST o de fanns ju MÅNGA mammor där (+mamas to be!)! Ingen som är sämre än NÅN annan för det! Om kommenteraren tror att man inte kan gå på nån form av fest utan att supa huvu full så är det nog synd om den personen som inte fått uppleva det.

  Och att ”man lämnar int sitt barn ensam för att fara ut o fest”.. eh? Har jag missförstått eller har int Lo två föräldrar?

 6. Elin

  Åååh, så tråkigt me dryga människor som int har nå bättre att gör me sitt liv än att försök tryck ner andra ;( synd att de ska gå ut över helt oskyldiga människor alltid.

 7. http://carloine.com

  Har märkt att fler inom bloggvärlden har börjat känna en sån stress med sin blogg, att alltid leverera och vara på topp. Det är ledsamt att det blir så, när jag känner, att det egentligen bara borde vara något som man gör för att det är kul. För sin egen skull.
  Hoppas att du, Carola och alla andra prioriterar sig själva och de de älskar först. Blogg och sånt är det helt okej att lämnar på vift nu som då. De fina stunderna minns man ändå.

  Och när det kommer till rykten och folk som pratar så är det ledsamt hur många människor det är som går runt med en rastlöshet, osäkerhet och ilska i sina kroppar. När de känner att det är just skitsnack eller att vara arg de vill lägga sin energi på.

  Må så gott, kram!

 8. Linda

  Nej men herregud. att int folk har bättre att fundera på?
  Ja tycker nog bara du ska sta på de, som du allti gör. eller både du & carro :) kram!

stats