JANINAS

Nicolinas femtonåriga syster

När vi var till Instrumentarium idag och beställde nya glasögon kollade optikern frågande på mig flera gånger. Jag förstod inte riktigt varför, förrän han sa åt Nicolina att hon skulle kolla på sin syster. Ojdå! Tänkte jag. Men det är inte konstigt ifall någon misstar mig för att vara Nicolinas syster, jag skulle ju faktiskt kunna vara det rent åldersmässigt. När vi var klara frågade han hur gammal jag är, varpå jag svarade 23. ”Oj! Jag skulle tippat att du var 15”. Vet inte om jag ska ta det som en bra eller dålig grej, det är ju kul om det inte syns att jag åldras men 15 år är kanske lite väl fjuttigt, haha!

Om han trodde jag var 15 år är det inte så konstigt att han antog att jag var hennes syster. Men det är faktiskt första gången någon säger högt att de trott att jag var Nicolinas storasyster, fastän många säkert trott det genom åren utan att säga det högt.

Nu undrar jag, hur gammal tycker ni jag ser ut? Vad skulle ni gissa ifall ni inte ”kände” mig utan bara såg mig med barnen helt randomly på stan?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  För mig är det tvärtom! Det är tolv år mellan mig och min yngsta lillebror. Det är väldigt många som har trott att det är jag som är mamman.

 2. Anonym

  Jag tycket att du ser ut som din ålder! Men tanke på att du har tre barn så skulle du kunna se betydligt äldre ut (sömnbrist).
  Jag beundrar att du vågat skaffa tre barn i en ung ålder!

 3. Milla

  Jag skulle säga ca 17,18,19 någonting. Har själv råkat ut för samma sak med min son som nu är 15 och själv är jag 32. Och nu då jag väntar fjärde barnet och är på stan ensam med sonen får jag väldigt konstiga blickar då de ser min stora magen och sonen… Har tänkt flera gånger om de tänker säkert att han sku vara pappa till barnet.

 4. netti

  Tycker nog du ser ut som 20-25 år beroende på om du har barnen med eller inte. Du ser äldre ut med rött hår! (fast du var väl yngre när du var blond?).
  Har en fråga som inte passar till detta inlägg men.. Om jag inte minns fel hade Joline mjölkallergi, så hur gör ni med matlagning och bakning? lagar ni skild mat åt J eller äter ni alla mjölkfritt? när ni åker på besök till någons, har ni med mjölkfritt åt henne eller säger ni till före åt dems ni ska till? Om ni är och äter t.ex. glass har ni samma att välja mellan åt N & J?. Hur viktigt är det för er att det är ”rättvist” med vad flickorna får äta när ni är någonstans (och hemma för den delen också, men lättare att ha ”rättvis mat” hemma ;) ) med tanke på mjölkallergin?
  Min dotter har laktos. Inte så invecklat att baka/laga laktosfri mat för så gott som allt finns att fås som laktosfritt. Men vi prövade på att ha mjölkfritt först så konstaterade att det var ganska så mycket produkter som innehåller mjölkprotein..

 5. Amanda

  Du ser nog lite yngre ut än vad du är. Även jag ser yngre ut än snart 25. Och speciellt när du går med barnen så tror jag nog att de flesta tror att du är syster som ska lämna på förskola/skola, påväg till din egna skola… Trist att höra kanske. Men du ser ju otroligt fräsch ut för att vara en 3barns-mamma :)

 6. ellie

  20-22 år nånting skulle jag gissa på :)
  Jag tycker du ska ta det som en komplimang :) Så gör jag iaf, jag är 24 (fyller 25 i sommar) och fick för ett par veckor sen höra att jag såg ut som 17-18 :P men annars så brukar dem flesta tro att jag är 19-20 :P

 7. Andrea

  Oj! Haha tycker 15 år var väldigt ungt gissat! Jag skulle nog tippat på 22-23, tycker du ser betydligt äldre ut än vad han tyckte ;)

 8. Sofia

  Svårt! Utan barn så kanske typ 20, men om man skulle se dig med barnen så skulle man kanske tänka att du är kring 25 eller försöka räkna i huvudet hur gamla barnen kan vara och hur gammal du är

 9. hanna

  femton ser du nu inte ut som, usch va oförskämt att säga så till kund tycker jag! 19-20 tycker jag att du ser ut som, vet inte hur gammal du är på riktigt.

 10. Elsa

  Haha, du skrämde mig med rubriken. Tänkte att vad har jag missat nu:D
  Jag skulle säga att du var runt 22-25. Men jag är sämst på att gissa ålder. Neej men du är perfekt hur gammal eller ung du än är;)
  För mig är det tvärtom. Jag är 17, och har en tvåårig lillasyster. Det är minst tio stycken randoma människor som har kommit fram och frågat om jag är mamman… Hehe:)

  Förresten, vore kul om du gjorde någon videoblogg någon gång. Ääälskar att lyssna på när du pratar! Juste, du ska ju köra igång med podden snart. Längtar!
  Kram från en läsare som älskar din blogg!

 11. Ida

  Du är inte ensam! Har alltid samma problem (fast jag har inga barn så blir inte misstagen för att vara någons syster..). Är 21 år och måste fortfarande visa id om jag ska på bio med 16 års åldersgräns. Ibland slipper jag nog då jag säger hur gammal jag är då dom frågar min ålder, skulle ju antagligen säga att jag är 16 och inte att jag är över 20 om jag är 15..

  Men det värsta var ändå då en telefonförsäljare ringde åt mig och frågade om mina föräldrar var hemma. Då jag sade att jag inte vet för jag har flyttat hemifrån flera år sedan fick jag svaret ”ojj, så du är nog över 15! Jag trodde du var yngre!”.

  Men ja, det är sådant man får leva med antar jag! Vi får hoppas att vi ser unga ut också då vi är äldre..! ;)

 12. Sofia

  Har sett er, hela familjen på stan och du ser nog ut som 15-16 år, kanske delvis för att du är så liten och späd.
  Men det är ju ingen dålig sak att se ung ut!

 13. Laura

  Skulle gissa på 21 ! :) Lite yngre än du är men nog ser man definitivt att du är runt 20, femton är väl lite överdrivet :D

 14. Sara

  18-19 kanske :) Jag har alltid fått höra att jag ser yngre ut än vad jag är. När jag var liten tyckte jag detta var jättejobbigt då man ville se mogen ut. Nu är jag 23 och brukar säga; Skrattar bäst som skrattar sist ;)

 15. Linda

  Jag skulle nog säga att du ser ut som den ålder du är i! altså fortfarande ung å fräsch :D ja e ju själv 23, halååå!! å man ser ju nog skillnad på syskon relation och mamma- barn relation.. Kanske gubben i glasögonbutiken själv hade dålig syn ;)

stats