JANINAS

Ögonspecialisten & biltvättarn


Klockan 9:30 hade vi tid hos ögonspecialisten. Nicolinas ögon skulle undersökas nogrannare eftersom hon verkade se dåligt vid fyraårskontrollen. Hon var jätteduktig vid alla undersökningar. Gjorde allt som läkaren sa utan att bråka eller ifrågasätta. Medans vi väntade på att ögondropparna skulle göra sitt så ville hon bara sitta i min famn, det sved i ögonen och hon såg dåligt med båda ögonen till en början. Vid sista undersökningen fick vi veta att hennes syn ligger på +1.00 på högra ögat, och +4.00 på vänstra. Inget ovanligt tydligen men hon behöver helt klart glasögon. Att våra barn skulle behöva glasögon hade vi nog aldrig trott, men det är ju trots allt ett ”fel” som inte måste finnas i generna.

Så nu ska vi bara vänta på att möjligtvis få ersättning för glasögonen, sen ska vi prova ut några fina åt henne. Funderar på ett par rosa Ray Bans, men får se vad vi hittar. När vi var klara hos läkaren gick vi via BR så fick hon välja en leksak som belöning för att hon varit så himla duktig, hon valde det på bilden högst upp till höger. Förutom det så köpte vi även nya sandlådstillbehör åt båda två, så nu har de allt från spadar till sandsilar.

När vi kom hem åt vi bara mellanmål och så gick vi ut och lekte på gården. Barnen plaskade på i vattnet och provade sina nya hinkar. Emellanåt rullade det runt i sanden (och åt lite) så de blev sådär härligt sandiga och våta. Jag slog på stort och städade ur bilen och tvättade den helt själv. Utan ens en vattenslang! Jag backade upp bilen bredvid vår trappa och sprang in och ut och hämtade vatten i en hink (obs! något större än de som barnen hade), blandade dit rätt mycket diskmedel, skrubbade som fan med en duschsvamp, och bilen blev faktiskt ren. När jag har fått för mig att göra något så gör jag det också. Det tog förstås sin tid men jag är stolt över att få bevisa för Daniel att man inte måste slösa 20 euro på biltvätt bara för att man inte har tillgång till högtryckstvätt eller vattenslang hemma. Man kan göra det the good old way också. Janina kan!

Och som om det inte vore nog med det så fortsatte jag städa när vi gick in. Så nu är det rent och fint både här hemma och ut i bilen. Inatt lär jag sova gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kristina

    Borde de inte ha en vattenslang i bolaget som alla som bor i radhuset får använda? iaf de gånger jag bott i radhus har gräsklippare och vattenslang varit gemensam för alla och något som varit gratis, eftersom man ändå betalar bolagshyra fast man äger lägenheten. värt att kollas upp om det inte skulle gå att ordna annars! :)

    JANINA SVARAR: Nog kan det bra hända att det finns, men det är inget som vi vet av. Husen är inte hundra procent färdiga ännu och gården är ju som ett bombnedslag, så kanske vattenslangen är något som fattas ännu, och som de installerar nu i vår :)

stats