JANINAS

Önskeinlägg 1: Livet som mamma & partner

Hur gör man för att inte ”tappa bort” varandra?

Jag är verkligen inte rätt person att besvara denna fråga känner jag, för vi gör alldeles för sällan något bara vi två. Vi borde ha båda barnen borta lite oftare, om inte för mer så åtminstone för någon timme så vi kunde gå på bio eller på café. Bara vara vi.

Man börjar lätt ta varandra för givet ett tag efter att man fått barn. Innan är man flickvän och pojkvän, sen när barnet kommit är man plötsligt partners. Livet cirkulerar runt blöjbyten, nattskift, vaccinationer, åsikter kring uppfostring, rutiner, matbudget, yadayada. Och när kvällen kommer och barnen ligger i sina sängar och klockan bara är 20:30, så sitter man som en klubbad säl i soffan och stirrar med tom blick. Ska vi orka kolla några avsnitt Friends? Orkar vi så är det vår egentid den dagen.

Men inte ens då känner man sig som den där flickvännen man var för fyra år sen, det är nog en känsla som aldrig går att få tillbaks riktigt. Det är både på gott och ont, för visst vill man vara mamma varje dag hela tiden, men ibland skulle det kännas bra med lite fjärilar i magen.

Istället ersätts relationen med ett starkare band. Man vet precis var man har varann och man fungerar som ett team. Det räcker med lite soffmys eller en lång kram och komplimanger, för man vet att kärleken alltid finns där.

Nu blev inte detta något tips-inlägg som ni kanske förväntat er, men såhär är det för oss. Jag skulle så gärna berätta hur man gör för att hålla gnistan vid liv, men jag vet tyvärr inte svaret. Kanske finns det inget, eller så har vi inte kommit på det än bara. Vi har det i alla fall inte häftigare än såhär, och just nu känns det faktiskt inte så nödvändigt med något mer.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emy Fogelberg

  Hej Janina!
  Vad skönt att läsa detta! Känns som att dom flesta småbarns föräldrar har det så. Jag känner mig i alla fall lite mindre ångestladdad när det inte bara är jag som har svårt att hinna med på alla håll.
  Tack för en fantastisk blogg.
  Med vänlig hälsning, Emy.

  JANINA SVARAR: Tack för att du läser! :) Kram

 2. Anonym

  Som ett svar till kommentaren ovanför: på oph.fi finns alla läroplaner också på svenska! Klicka först På svenska och sedan på Lagar och anvisningar så hittar du alla läroplaner som gäller för olika stadier av utbildning i Finland!

 3. Anonym

  Hej :) är det så att skolorna i Finland bestämmer läroplanen själv? Är svårt att hitta något om läroplanen på svenska. Gör ett arbete i skolan..

  JANINA SVARAR: Jag vet tyvärr inget om det, men ifall en läroplan finns på internet så är den förmodligen på finska.

stats