JANINAS

Örongranskning

Gulleplutten förra veckan

Nicolina är hos min mamma över helgen så vi får ägna så mycket tid som möjligt åt att packa. Kan inte fatta att det bara är en vecka kvar tills vi flyttar nu. Jag kommer verkligen sakna Vasa, jag trivs här och har gjort det sen jag flyttade hit som sextonåring. Jag har största delen av mina finaste minnen här, och det kommer helt klart kännas konstigt att flytta till en helt ny (liten) stad. Men samtidigt ser jag självklart fram emot att flytta till något nytt, något eget. Det kommer nog bli bra!

Vi var förresten på örongranskning med Joline i måndags. (Ni minns när jag låg en natt på sjukhus med henne i september? Då upptäcktes det att hon hade öroninfektion och hon fick antibiotika och en remiss till örongranskning efter 6 veckor.) Hon hade rätt mycket vax så det var de tvugna att spola bort före läkaren kunde undersöka, och sen när hon väl kunde se hur det såg ut så upptäckte hon att ena örat fortfarande var infekterat. Så hon fick en ny antibiotikakur men en betydligt mindre dos, och med betydligt bättre smak. Genast när vi gett henne första dosen så märke vi att hon började äta mycket bättre (hon har varit vääldigt svår att mata och knappt ökat i vikt de senaste månaderna), så kanske har det ”bara” berott på öronen. Vi har inte märkt på henne att hon skulle haft sjukt eller så, men tydligen har det nog haft någon inverkan på henne i alla fall. Hon är dessutom mycket gladare och mer energisk nu efter antibiotikakuren, så vi ska hoppas att det räcker såhär.

Om 6 veckor ska vi på granskning igen och ifall det är infekterat igen då så blir det fråga om ifall de ska operera in tuber. Det hoppas vi ju förstås att hon inte behöver! Joline är verkligen ett ”problembarn” om man jämför med Nicolina som knappt varit sjuk och hon är ändå snart fyra år. Men så länge det inte är några farligare sjukdomar så är jag tacksam.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Själv har jag haft en massa problem med öronen. Har fått tuber om och om igen, 8 gånger har jag legat på opertionsbordet, från då jag var 4 år tills jag blev 12, då slutade alla inflammationer i örat. Det är en mycket lätt och rutin operation som tar 15 minuter, så det är tur ifall Joline måste opereras! Såklart hoppas vi att hon inte behöver gå igenom det alls! Hoppas hon kryar på sig <3

 2. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Stackars liten! Vår lilla är också ett litet otursbarn om man jämför med storasyster som inte ens hade haft feber innan hon var 1 år. Lillasyster var sjukt jämt som bebis, åkte på en seg infektion på luftrören och likadant så har hon alltid slagit sig massor och alltid i munnen eller huvudet. Anabelle var aldrig nånting med. Kanske är nåt småsyskonsyndrom ;)

  Får hoppas hon slipper mer otur nu er lilltjej!

 3. Lina T.

  Hur går det förresten med hennes hud? Har den lugnat ner sig nu? Eller är det bara under sommaren som de blir jobbigt? :3

  JANINA SVARAR: Det var under vintern som det var som värst, i sommar har vi knappt behövt smörja in henne men nu börjar det bli jobbigt igen.

 4. Lina T.

  Heheh, Nicolina tänkte mer att ni var unga så hon ville inte göra er knäppa med att dra till sjukhuset och vara sjuk hela tiden osv ;) Men Joline tänkte att hon KAAAANSKE e sista barnet så hon tänkte vara lite mer besvärlig och visa hur barn kan vara ”riktigt” jobbiga!! c(:

  Man kan ju inte alltid ha de snällaste och mest friska ungarna ;P Någon måste jävlas ;D

stats