JANINAS

Ovanlig syn


Alltså Joline med napp. Det är nog något som ser så konstigt ut, men samtidigt så otroligt sött. Hon har som jag tidigare berättat aldrig förstått sig på nappar, hon har därför heller inte haft någon sen hon var kanske 2 månader (då förstökte jag en tid vänja henne vid nappen istället eftersom hon hade tummen i munnen konstant). Hon använder fortfarande tummen ibland när hon sover, men något speciellt sugbehov har hon inte haft på länge.

Däremot vill hon ha andra bebisars nappar. Hon tycker om att smaka på dem och bita lite. På BVC hittade hon en docka som hade en napp fastbunden i ett band runt nacken, och hon blev SÅ arg när den inte gick att ta loss. Förra gången vi var till butiken köpte vi två egna nappar åt henne som hon blev jätteglad över. Hon har gått runt här hemma med en i varje hand och testat sutta lite emellanåt, och idag somnade hon faktiskt med en i munnen. Hon var så arg när hon skulle ut och sova och när jag testade visa nappen åt henne blev hon lugn.

Minsann en konstig relation mellan de där två.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Så söt hon är:):) och hon är som min dotter, hon förstår heller inte grejen med napp. Tuggar bara på dom och sen spottar ut. Däremot har hon inte heller tummen så hon anbänder mig som ’napp’, har blöta tröjärmar hela tiden;) dock tar hon nappen ibland men bara ibland. Är man tillräckligt trött så;)

 2. Fanny - mamma till Felicia

  Påminner om min dotter lite:p hon hade napp de första 6 månaderna sen började hon suga på fingrarna istället. Det går ju bra i och försig men funkar mindre bra när det är kallt ute med vantar på då tar hon nappen hur bra som helst! Annars är den pest typ tycker det är lite märkligt haha

 3. mammaheidi

  En fråga: Du tvekar inte för att ge nappen så här sent (åldermässigt) ? Om hon nu klarar sig utan, varför vänja vid napp nu om den endå ganska snart ska vänjas av? Jag frågar för att vi har haft lite samma grej med Stella. Som liten bebis förstod hon sej aldrig på tutten trots att jag försökte fram till ca 5 månaders ålder, envist truga :) men sen när hon blev en bit över året blev hon väldigt nyfiken på andras nappar och ger ogärna en i från sig om hon råkar få tag i en. Jag har dock varit ”sträng” med att hon inte får någon napp mera för att det ”inte behövs.” Fast kanske hon inte alls skulle bli så fäst vid den som jag tror.. :)

  JANINA SVARAR: Det är just därför som jag inte har något emot att ge en napp åt Joline nu, för att hon förmodligen inte kommer bli fäst vid den. Hon suger knappt på tummen mera så hon har uppenbarligen inget sugbehov (förutom när hon ibland sover), och använder därför nappen bara som leksak. Hon tar den ibland, suttar på den en minut sen kastar hon iväg den igen. Mest gillar hon att gå med den i handen och bita lite mellan varven, antar att det känns skönt när hon har tänder som är påväg upp. Vi köpte napp åt Joline just för att vi sett hur intresserad hon varit i andras nappar. Det är något okänt för henne, något spännande som smakar intressant. Inget mer än så.
  Ifall din dotter har ett sugbehov så gör du nog rätt i att inte ge henne napp nu när hon klarat sig så länge utan, men ifall hon är som Joline och inte har ett sugbehov så tror jag inte det ska bli några problem!

 4. Fanny

  Hej Janina!
  Jag har en fråga till dej. Får du mycket/något sålt på syrransgarderob.fi? Jag har funderat på att skapa konto där men lönar det sig ens? Eller skall man satsa på någon större sida som tori.fi…

  Skulle vara snällt om du kunde berätta vad du har för erfarenheter av försäljning på nätet!

  Mvh. Fanny :)

  JANINA SVARAR: Jag har bara sålt babykläder där och det brukar inte gå så bra. Antar att det kanske är mer ungdomar som söker grejer där än mammor? :) Men det kostar ju inget så du kan väl lägga upp saker både på syrransgarderob och tori.fi!

 5. Lisa

  Då jag var liten hatade jag också tuttar, jag grät varje gång mamma försökte få mig att använda en, och jag ville bara inte. Det slutade med att jag sög på tummen, ända tills jag blev runt 10 år… hehe :D Men bra om Joline har börjat gilla dem nu!

 6. Helena Nygrund

  Ja säga vad man vill om nappar, men de är bra att ha ibland!
  Och napparna som finns nu är ju så mycket mer ergonomiska än förr.
  Tidigare blev barnen så röda runt munnen, pga att det var fuktigt där hela tiden, men precis sån som Joline har är ju så mycket ”luftigare”.
  Och även om det inte är lätt att få barnen att sluta med napp, så är det bra mycket enklare än att sluta med tummen som man alltid har med sig!
  Hoppas att ni får en jättefin dag.
  PS! Älskade er Gagnamfilm, och har visat den för massor av folk på jobbet, och ALLA tycker att Nicolina är så himla skön. :-)

  Kram Helena

  JANINA SVARAR: Haha vad roligt! :D Och du har så rätt ang. nappen! Den modellen passar dessutom perfekt till barn med känslig hy. Joline skulle helt säkert få utslag runt munnen med de mer ”kompakta” modellerna. Bra att det finns mängder av alternativ!

stats