JANINAS

Pappa Daniel svarar

 


haha va lustig bild :D ja hmm, är det kul att vara pappa? vad gör du i hemmet och med nicolina som inte janina gör?

Svar: Jo det är jätte kul att vara pappa! :) Vi gör i princip samma saker nog men Janina gör det oftare.

Vad är jobbigast med att vara pappa?

Svar: Att man inte får göra vad man vill :P

hur reagerade dina vänner på att du skulle bli pappa? :)

Svar: Först var dom förvånade och trodde mig inte. Men efter att dom fattade att det var sant så var dom bara glada för vår skull.

hej daniel! :)
kan inte du berätta lite om din upplevelse av när ni väntade nicolina och så? vad tänkte du mycket på, oroade dig för och längtade till? :)
ni har verkligen en underbart fin dotter!

Svar: Hej! :) Egentligen så tänkte jag inte så mycket på det hela för det kändes så overkligt att jag skulle bli pappa. Men det jag oroade mig för så var väl mestadels hur vi skulle klara oss ekonomiskt och om barnet skulle födas med någon sorts skada eller dylikt.

Det jag längtade till var mycket, och ändrades med tiden: Att få känna dom första sparkarna, Gå och se ultraljudet och förstås att hon skulle födas :)

Tack! :)

Brukar du läsa Janinas blogg? :) Om ni skaffar fler barn, önskar du en pojke eller flicka då? Vad är det bästa med Janina? Vad är det bästa med att vara pappa?

Svar: ca. 3 gånger i veckan läser jag den.

Det är faktiskt inte så stor skillnad om det är en pojke eller flicka för min del. Visst skulle det vara skoj att se hur vår pojke skulle se ut och uppföra sig, men för Nicolinas skull så skulle det väl vara en flicka så hon har någon att leka och prata med (nog för att hon kan göra det men en pojke också men det är ju ändå inte samma kontakt dom får som mellan systrar).

Det bästa med Janina… Ojdå en svår fråga, det finns så jätte mycket bra med henne :) Hon är ingen vanlig brud. Hon är Väldigt rolig, fjollig, kärleksfull och omtänksam och framför allt trogen:)

Hej Daniel!
Jag undrar om det ”stör” ( i brist på bättre ord) dig att Janina bloggar om er familj? Jag menar om du t.ex. har okejat det åt henne att hon får skriva om mycket av er vardag, det ni gör, och lägga upp bilder o.s.v.?

Svar: Enda som stör så är om hon lägger upp en bild där man ser Nicolinas privata delar. (Dock räknar jag inte rumpan på bloggens header till något sådant för alla har vi en sån :) ). Men förutom det så bryr jag mig inte alls.

vem tycker du NIcolina är mest lik? :)

Svar: Till en början tyckte jag hon var mera lik mig, men nu på senare tid har hon börjat likna Janina mer och mer.

Vad var din första reaktion när Janina berättade att hon var gravid?

Svar: Förvånad. VÄLDIGT förvånad! Men även lycklig och lite nervös :)

när vill du skaffa syskon åt nicolina? :)

Svar: När vi gått ut skolan båda två.

Tog dina vänner avstånd från dej när de fick veta att du skulle bli pappa? Har du mist kontakten med nån kompis pga att du e pappa?

Svar: Nej det gjorde dom inte. Och nej jag har inte mist kontakten med någon, men vi har börjat umgås mindre på grund av det, jag kan ju inte vara ute lika ofta som förr.

Hejsan!

Lite tråkig fråga, men vad tycker du mest om i dina flickor? :D Minst en sak om båda hihi!^^

Svar: Båda två är ursinnigt roliga, härliga och busiga :D Man kan inte få nog av dom :) DET är väl det bästa men det finns MYCKET mer bra saker med dom, men jag ids inte rabbla upp allt här :)

Hur förändrades ditt liv från att vara omedvetande om Janinas graviditet till att Nicolina kom till världen? Har du ändrats som person i och med ditt faderskap, och isåfall hur? :)

Svar: Så länge Janina ännu var gravid så ändrades egentligen inte så mycket. Men efter att Nicolina kom till världen så blev jag direkt en man så att säga :) Jag blev alltså mycket mognare och ansvarsfullare.

hur är det att vara pappa? Var du ”redo” från första början? :)

Svar: Ansvarsfullt, roligt och ibland även jobbigt. Ja i början kändes det så, men efter att Nicolina kommit till världen så började jag tveka när jag märkte hur jobbigt det var att ta hand om ett barn 24/7. Men nu känns det dock helt normalt :P

Hej!
På vilket sätt kompletterar du och Janina varandra? Vad är den bästa egenskapen som Janina har? När kommer du att bli klara med dina studier? Tänker du studera vidare? Var ser du dig själv om 10 år?

Svar: Hennes korta stubin och min långa stubin är väl nästan det som kompletterar oss mest :) på det sättet så grälar vi sällan och när vi gör det så varar det bara en liten stund (Jag ger oftast med mig ;)).

Den bästa egenskapen skulle jag säga är att hon inte skäms, för det gör att hon får det där extra lilla roliga i sig.

Jag är klar med mina studier i december 2012. Nej jag tror inte jag kommer studera vidare, högskoleutbildning duger bra åt mig.

Om 10 år hoppas jag att jag har ett bra arbete, stort hus, är gift med Janina och har 3 barn :)

tycker du att det är jobbigt att vara pappa? vad jobbar du med?

Svar: Ibland är det jobbigt. Exempelvis när Nicolina bara skriker och vägrar sluta eller när hon vaknar mitt i natten och vägrar lägga sig igen.

Jag jobbar inte, jag studerar till IT-Tradenom vid Vasa Yrkeshögskola.

fråga 1. om Janina aldrig hade blivit gravid, hur skulle ditt liv se ut nu isåfall? skulle ni ännu vara tsm?

Svar: Svårt att svara på, vi har haft våra dåliga dagar och det kan nog hända att vi inte skulle varit tillsammans längre om vi inte haft Nicolina. Men jag tror nog att vi kunde klarat det utan Nicolina också.

fråga 2. vad gillar du hos tjejer? utseende & egenskaper?

Svar: Trogna tjejer är det enda rätta :P Sen ska dom ju förstås se ut som Janina också.

Ska du in i militären sen eller tänker du göra civiltjänstgöring (då får du ju vara hemma med familjen väl) ?

Svar: Jag skall snart på uppbåd igen och då kan det hända att jag får C kort (att jag inte behöver gå militären) eftersom att jag har astma och plattfot.

Men det är ännu lite osäkert på vad jag tänker göra, om vi planerar skaffa barn efter att jag gått ut skolan så kan jag ju inte sticka till militären igen (även om jag hellre skulle göra det än civilen). Så jag gör antagligen civiltjänstgöring joo.

Har du något tips till andra ”blivande pappor”? Vad skall man tänka på att är viktigast i att förbereda sig?

Svar: mitt tips är att ta det på allvar och faktiskt tänka på att barnet kommer finnas där HELA livet.

Man kan förbereda sig på att vara hemma mycket.

Vem bestämmer mest hos er? Vem valde Nicolinas namn? Bråkar du och Janina någonsin? Vem friade? =)

Svar: Janina är nog ganska bossig av sig så för det mesta är det nog hon som bestämmer :)

Janina föreslog först Nicole, men så sa jag att det lät för engelskt så föreslog hon Nicolina och det älskade jag :)

Självklart bråkar vi nu som då men väldigt sällan.

Det var nog jag som gick ner på knä ;)

Säg en ”dålig egenskap” som Janina har :) ifall hon har någon!?

Svar: Hon har kort stubin ;) Men det är ju även en bra egenskap i vissa fall.

Att vara pappa, är det som du förväntade dig eller är det lättare eller svårare? 

Svar: Jag var redan förut rätt så van vid små barn eftersom att min syster fick sitt första då jag var 6 år så jag har skött och lekt med honom och hans syskon ända sedan dess. Men dom första 1-2 månaderna var nog faktiskt jätte jobbiga men efter det har det nog blivit som jag förväntade mig att det skulle vara :)

Hur många barn vill du ha?

Svar: 3

Har ni några namnförslag till kommande barn?

Svar: Jo, men vi vill inte nämna dom här :)

Beskriv dig själv med fem ord!

Svar: Snäll, rolig, trogen, oblyg :)

Var vill du helst jobba när du e färdi me skolan? :)

Svar: Något stort företag som t.ex. Wärtsilä eller ABB eller nått liknande.

Hej!

Är er vardag faktiskt så rosenröd som man läser om på bloggen? Ni kommer alltid sams, inget tjafs, like never.
Ni verkar ju också klara er bra på er ekonomi fast båda två är studerande, eller har du någon gång tänkt att du skulle skaffa ett jobb vid sidan om?

Nicolina liknar dig!

Svar: I det stora hela… Jaa. Men nog har vi våra stunder när vi är oense om något och tjafsar lite MEN det är VÄLDIGT sällan. Vi har haft typ 2 riktigt stora gräl under dom här 3 åren som vi varit tillsammans.

Vi har det rätt så bra ekonomiskt eftersom att FPA betalar ca. 80% av vår hyra. Vi har gratis dagvård. Vi tar båda två studielån och om vi får det riktigt jobbigt någon månad så lånar/ger mina föräldrar lite stöd också.

Vi hade också den turen att min äldsta bror hade fått ett barn året innan Nicolina kom så vi fick låna det mesta man behöver för att komma igång som nybliven förälder. Så som bilstol, skötbord, barnsele, baby sitter m.m. Så vi slapp ju spendera pengar på det och det är vi väldigt tacksamma över.

Jag har sökt jobb här i stan men ekonomin har varit så usel på senaste tiden så jag har inte lyckats få något.

vad är viktigt att veta om man vill bli unga föräldrar och fortfarande ha ett bra förhållande med varandra?

Svar: Allt! Om varandra alltså, man måste nog känna varandra utifrån in även alla hemligheter.

Hej Dada! vem e din bästa kompizz? :) <3

Svar: Haha du förstås Mani! :D <3

När blev du kär i Janina? redan när du var liten eller? ;)

Svar: Nej jag kände ingenting för Janina när vi var små, då var vi nog bara vänner. Det var nog först sommaren 2007 som jag blev riktigt kär :)

Saknar du livet före ni hade barn? Varför/varför inte?

Svar: Lite ibland men endast de gånger man skulle vela gå ut och festa tillsammans eller bara göra något tillsammans. Nu måste vi ju skaffa barnvakt när vi så lite som vill gå utanför dörren tillsammans.

Men förutom det… nej.

tänkte ni någongång på att nicolina skulle se på finska barnprgoram och lära sej finska på det sättet?

Svar: Vem har sagt att hon inte ser på finska barnprogram? :) Hon har nog sett några gånger när det kommit. Men vi vill ju lära henne svenska före vi börjar fundera på något annat språk.

vilken är din drömbil?

Svar: BMW X6 eller M6 Helst något med ett par hundra hästar under huven och helst en BMW :)

ville du ha barn? var du medveten om risken när ni gjorde det? ni verkar ju ha det så perfect mellan er två men är det faktiskt så?

Svar: Joo det ville jag.

Vi visste nog att hon kunde bli gravid men chansen var inte så stor. Visst har vi det jätte bra men vi har nog våra ”bråkiga” stunder också :) det har nog alla par. Vi har ett ganska lugnt förhållande och det är nog därför vi har det så bra som vi har det. Vi håller ihop genom vått och torrt. :)

säg en positiv och negativ sak om ert förhållande.

Svar: Positivt: Vi känner varandra ut och in och har inga hemligheter för varandra. Det finns nog ingenting negativt, vi grälar ju ibland men det gör ju alla par så… om det skulle finnas något negativt med vårt förhållande skulle vi inte vara tillsammans.

tänkte du någonsin på abort då janina talade om för dig att ni väntade ett barn? talade ni om det?

Svar: Visst kom det på fråga, men vi var rätt så säkra på att vi ville behålla barnet redan från början så den diskussionen varade inte länge :)

Tycker du att det är viktigt att din flickvän har en snygg kropp? Vad är en snygg kropp på tjejer enligt dig? 

Svar: Nej jag bryr mig inte så mycket egentligen. Jag älskar Janinas kropp och jag kanske bara skulle påpeka något om hon blev ”för tjock” eller ”för smal” så man kan säga att jag tycker att en snygg kropp är ”en normal” en alltså inte för smal och inte för tjock.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats