JANINAS

Pizzabullar a la Janina


I lördags när jag kom hem efter systerträffen möttes jag av en hungrig familj. Det första de sa när jag kom hem var ”nå, vad ska vi få till middag?”. Klockan var redan 18 så jag ville göra något som gick snabbt. Kollade i kylskåpet och såg att vi hade ett köttfärspaket som gick ut samma dag, så jag brainstormade ett ögonblick och kom fram till att jag kunde göra pizzabullar. Då skulle nog familjen bli glada, och vad passar nu bättre en lördagskväll?

Jag la upp bild på instagram och fick förfrågan att dela med mig av receptet. So here we go! Janinas enkla pizzabullar, varsågoda:


Pizzabotten (x 2):

2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 ½ dl vatten
½ dl olivolja

Fyllning: 

400 g malet nötkött
1 gul lök
Krossade tomater
Köttbuljong
Köttfärskrydda
Timjan
Oregano
Biffkrydda
Vitlökssalt
Riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen. Släng i köttbuljongen och krydda ordentligt med alla kryddorna. Blanda i de krossade tomaterna.

Gör degen: Blanda de torra ingredienserna, tillsätt sen vatten och olivolja. Arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och kladda på köttfärsen på botten och strö över lite riven ost. Rulla ihop allt till en rulle och skär den i bitar (som när man gör kanelbullar). Lägg bitarna på en bakplåt och strö till sist riven ost över. Grädda i 8-10 minuter.

Vanligtvis har jag tomatpuré både i köttfärsen och på pizzabotten men det hade jag inte i lördags men det blev gott ändå. Degen är också jättegod och passar bra som pizzabotten, inte för tjock och mättande och om man gör som jag och tar hälften grahamsmjöl så blir den ju lite nyttigare.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats