JANINAS

Prickig korv

Vad har jag för problem? 
Enda sen jag blev gravid, börjar jag se ut såhär på mage och lår när jag solar ..

Prickig! Ibland får man ju hudmissfärgning om man bränner sig på ett ställe, men jag börjar se ut såhär innan jag ens hunnit bränna mig. Jag behöver bara bli liiiite brun och så är jag plötsligt en prickig korv på mage och lår.
Det konstiga är att det blivit så efter att jag var gravid, före det såg jag helt normal ut. 
Nu ser jag helt förfärlig ut. Som tur är så syns det inte längre efter att jag varit i Finland ett tag och återfått min vanliga bleka hudfärg.
Men är det någon som vet ifall det kan ha något med graviditeten att göra, som ändrade på min hud? Eller kan det bli så för vem som helst mittiallt? 
I wonder.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Du har fått svamp i något av dina hudlager. Låter jätteäcklgt, men är inte det minsta ovanligt egentligen. De ljusa fläckarna syns mer när du solar då svampen täcker för just de områden som blir ljusa. Alltså blir huden runt omkring brunare än den huden.

  Du kan köpa mjällschampo som heter fungoral på apoteket.

  Ketokonazolen i mjällschampot är mycket effektiv på att eliminera denna svamp snabbt. Smörj in huden med schampot i duschen varje dag och låt sitta i några minuter sen sköljer du av schampot från kroppen. Gör det i en veckas tid. Svampen har sedan dött och nästa gång du solar dig mycket ska du kunna bli brun på de ställen du nu har fläckarna.

  :)

  (fläckarna har inget med att du var gravid att göra)

 2. Bitte

  Det är en massa saker, små och större, som hänt med min kropp efter graviditeten också. Det kan hända att du tappar lite pigment, det är inte ovanligt och inte farligt. Men man får väl akta sig lite för solen. Förrsten, jättefina bilder från Thailand, man blir så sugen på att åka dit!

 3. camilla

  Jag får precis likadant när jag solar, jag har inte varit gravid, utan de bara dök upp mittiallt. vet inte alls vad det är, men tror att det kan vara pigmentfläckar. verkar som att mina blir fler och fler efter varje sommar/ gång jag varit utomlands .. undrar om det finns något bot mot dem?

 4. Anonym

  Jag vet att man kan få pigmentsfläckar om man solar under graviditeten och som lämnar kvar efteråt. Men jag visste inte att man kan få det efter en graviditet. Men det låter ju inte helt omöjligt.

stats