JANINAS

Sista besöket hos psykologen

Vår dator har lite problem för tillfället så jag måste blogga från mobilen.

Igår var jag för sista gången till psykologen. Hon sa att hon såg en glans i mina ögon som hon inte sett förut, så det måste ju betyda att jag hittat en lösning på min ångest. Hon tyckte även att jag gör helt rätt och att det är bra att jag planerar framtiden på ett sätt så jag ”lämnar alla dörrar öppna”. Det känns bra att få bekräftelse från någon utbildad och med erfarenhet av liknande situationer, det gör mig bara ännu mer säker på att det jag gör inte är fel.

Mitt mål är att hitta mig själv och min passion i livet. Jag måste ha något annat än familjen som jag brinner för, och det har jag inte haft tid att söka efter ännu. Jag kan inte göra det på något annat sätt än såhär. Så även om det känns läskigt så vet jag att det är enda vägen jag kan ta just nu ifall jag ska börja må bättre.

Jag vill inte känna mig tom längre. Jag vill vända blad och kasta om vardagen. Jag måste få en ny syn på livet. Sålänge det händer kontrollerat så skadar det ingen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Lycka till med allt!

  Måste säga att jag blir så irriterad på att vissa hela tiden måste påpeka att allt negativt som händer ”beror på att du fick barn så tidigt”. Jag antar att Nicolina inte var helt planerad, men de beslut ni har gjort efter det verkar genomtänkta och ni tar allas välmående i beaktande, vilket är mycket beundransvärt! Och du verkar vara en jättefin mamma!

  Människor kan börja må dåligt när som helst i livet, man kan behöva göra ändringar för att alla ska må bra och det har ingenting med ålder att göra!! Jag fick barn när jag var 20, och av de mammor jag umgicks med då, de flesta kring 30 år, har ungefär 1/3 skilt sig nu, 10 år senare. Jag vet att man som ung mamma hela tiden känner att man borde prestera lite bättre än andra för att bevisa att man duger, men försök att tänka att du är good enough och att det räcker!

  JANINA SVARAR: TACK! <3

 2. Nina W

  Hej! jag har läst din blogg ett bra tag, och tycker du verkar vara en fin person och en bra mamma till dina fina barn. Jag känner så igen mig i det du skriver, just om det där att känna att jag måste göra någonting för mig själv, att hitta sig själv igen. Jag tycker också att jag tappat bort mig själv.. Jag har fått mitt andra barn nu i november, och känner bara att jag orkar inte bara vara mamma mer, jag måste få göra något mer! Förut älskade jag att måla/rita och pyssla, och nu hinner jag nästan aldrig med det. Så till hösten ska jag börja på en konstlinje.:D Har drömt om det i flera år, men då ekonomi, barn och depression och annat kommit emellan, så har det inte blivit av att följa mina drömmar. Så jag tycker det du gör är bra, man måste ta hand om sig själv också, ingen annan kommer att göra det! Kramar

  JANINA SVARAR: Bra att du får börja med något som gör dig glad! :) Lycka till! Kram

 3. Anonym

  ’Sista besöket’? Du var inte många gånger, eller kanske du inte skrivit om varje besök.. Tycker du att det hjälpt redan?

  JANINA SVARAR: Jag är väldigt effektiv när det gäller att hitta lösningar på mina problem och ”läka”. Och nej, jag har inte skrivit om varje besök.

 4. Magnolia

  Mammor har en tendens att lägga sig själva sist och då är det väldigt lätt att tappa bort sig själv. Och man vill ju så gärna göra allt för familjen. Har själv gjort det och har betalat mitt pris. Nu försöker jag tänka mer på mej själv – men det är inte alltid så lätt. :o)

 5. Anna

  Go girl:) njut av varje dag, tänk på 3 roliga saker du gjort under dagen innan du somnar. Du kommer nog hel ut på andra sidan. Om några veckor så känns det redan mycket bättre, solen skiner starkare och det kommer att kännas ännu lättare att andas.
  Bra att du vågar ta steget.

 6. Bunny

  Men vad härligt att höra att också proffsen tycker du gjort rätt beslut! :) Jag hoppas den glans hon såg i dig hålls kvar lääääänge länge :)

 7. Isa

  Tycker att du är så otroligt stark som vågar ta det här steget! Det krävs säkert en enorm näve mod att slänga sig ut i det okända. Jag känner dig inte IRL men alla beslut du någonsin gjort, som varit synliga på bloggen, har alltid varit otroligt välvalda för just din och Er allas situation och alltid har besluten gjorts med allas bästa i åtanke.

  Även om det inte är roligt att bryta upp och göra många stora förändringar så är det säkerligen värt det i längden om det betyder att du som individ men också som mamma hittar dig själv och dina egna intressen. Lycka till!

  JANINA SVARAR: TACK! <3

stats