JANINAS

Skogens blåa guld




Nu är bästa tiden på året kommen, tiden då man hittar godis i skogen. Jag absolut älskar blåbär och när jag väl börjar äta så finns det inget stopp. Vi har turen att ha blåbärsris några meter framför terassen så jag och tjejerna har plockat både igår och ikväll. Hittills har vi bara plockat för att äta, men ikväll plockade jag två stora kaffemuggar som jag har tänkt använda i/på något bakverk imorgon.

Funderar på antingen nån slags banankaka som jag skulle strö bären över när den svalnat, eller blåbärscheesecake? Mitt bakbehov är grymt stort för tillfället och jag tänker inte hejda mig bara för att jag försöker att inte äta godsaker in i veckan. Bakning är min passion och jag blir glad av att baka och testa nya recept. Man lever bara en gång! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. matilda

    åh! då måste jag berätta! häromdagen plockade jag närmare en halv lite smultron. sen gjorde jag en kladdkaka med smultronfrosting, vanlig kladdkaka och när den svalnat spritsade jag på en frosting av piladelpia ost (aja, färskorst, du vet) florsocker och smält smör, när den var ordentligt blandad elvispade jag ner smultronen så dom gick sönder. fy tusan så gott!

  2. Emelii

    Oj vad gott! :) men var lite försiktiga här har vi ormar bland våra blåbärsris, inte kul alls!

  3. e

    Om jag har färska bär tycker jag personligen att det är lite ”synd ” att tillaga, det kan man ju likväl ha frysta till menar jag… Däremot att dekorera ett bakverk ( gärna choklad hehe) :))

stats