JANINAS

Skuldkänslorna

Sitter här med världens sämsta samvete. Jag är ingen rolig mamma nuförtiden kan jag säga er, inte alls så glad och energisk som jag vanligtvis är. Jag är så trött i kropp och knopp precis hela tiden. Värst är det på förmiddagarna, då orkar jag ingenting. Får mjölksyra i benen av minsta lilla ansträngning och magen är bara så stor och hård så hur jag än sitter så blir det inte bekvämt. Varje morgon vill jag ligga kvar i sängen för jag orkar bara inte stiga upp och fixa frukost och börja dagen, när jag vet hur många timmar som kvarstår innan jag får lägga mig ner med kudden mellan knäna igen. Ändå stiger jag upp varje morgon, såklart, men nerverna är fan inte långa längre.

Mest synd är det förstås om barnen som ska ha en så tråkig mamma, som inte har tålamod med deras gnäll utan flippar med en gång och skriker och håller på.  Nicolina sa idag att hon inte tycker om när jag alltid har så arg röst nuförtiden, fick så dåligt samvete när hon sa så men jag förklarade precis hur det känns för mig när jag är så trött hela tiden och att graviditeten tar all min energi just nu, hur jobbigt det är för mig då när de inte lyder när jag säger till för femtioelfte gången. Efteråt kändes det faktiskt bättre. Hon visade mer förståelse resten av kvällen och jag fick aningen mer tålamod efter vår lilla pratstund. Ibland måste man väl bara få gnälla av sig och säga precis som det känns för att det ska lätta. Även om samtalet är med en femåring.

Just nu önskar jag mest av allt att Daniel skulle kunna va hemma de sista veckorna och hjälpa till med barnen. Bara att ha sällskap på dagarna gör ju hela situationen lite lättare, därför känns det extra jobbigt nu när han jobbar kväll hela veckan OCH helgen dessutom.  Känns så löjligt på ett sätt, att jag tycker det är så himla jobbigt att ta hand om barnen och hemmet men det är bara att inse att jag snart är höggravid och då är det väl lite okej att känna så.

Måste orka 9 veckor och 3 dagar till.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Ni kan ju alltid ansöka om hemservice om det känns jobbigt, de jobbar inte bara med äldre utan också i barnfamiljer. Förstår att det är extra jobbigt när Daniel har skiftesarbete! Kämpa på

  JANINA SVARAR: Det kostar ju det också, och så är jag sånt kontrollfreak så jag skulle nog bli mer stressad om någon okänd kom hit för att hjälpa till, så det känns bara onödigt. 9 veckor till måste jag väl orka tycker man :)

 2. Johanna

  Hur gick det när ni tittade på lägenheten?

  JANINA SVARAR: Det gick bra. Men vi bestämde oss för att söka vidare!

 3. Sandra

  Nämen Nicolina då! Men bra att hon sa till, så ni kunde ha ert samtal. Tror nog absolut att hon förstår, åtminstone på nån nivå! Jättebra att ni talade om saken tycker jag!

  JANINA SVARAR: Joo hon förstår nog bara man berättar som det är!

 4. Sini

  Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver! Jag har haft foglossning sen v12 och heltidssjukskriven sen v 19, inget har hjälpt mot foglossningen tyvärr och gick tidigt med krycka. Detta har ju såklart tyvärr gått ut över humöret och ut över min lilla tös som är två år. Skuldkänslorna har varit jobbiga då man som du skriver, har sämre tålamod och lättare höjer rösten. Och jag har ju definitivt inte varit så rolig då jag inte kunnat gå ut, leka där det krävs att jag rör mig, lyfta osv.. Därför har vår dotter behövt gå längre dagar på förskolan och det tog lång tid för mig att acceptera läget. Men nu är jag snart i mål med bf den 27 mars, och hoppas då att ialf en del av foglossningen släpper efter förlossningen. Nu blev det lite lång kommentar, men det jag ville komma till var att du är inte ensam och vad jag läst på din blogg så är du en fantastisk mamma så du borde inte vara så hård mot dig själv :)

  JANINA SVARAR: Skönt att du kan ha henne på dagis i alla fall! och skönt att du är i mål så pass snart :) önskar att jag också vore det! Styrkekramar!

 5. Janina

  Förstår dig helt och hållet då det ser exakt likadant ut här hemma! så dåligt samvete hela tiden, hormonerna gör mig knäpp och sömnbristen. Inte kan jag få på ungarna skorna längre knappt heller..men på måste de för att åka till dagis..för hade jag inte haft de där ynka timmarna på dagis så hade jag fan gått under!

  JANINA SVARAR: Haha jaa alla dessa jäkla kläder som ska på var eviga dag! Här är ju bara Nicolina på dagis två dagar i veckan så det blir inte nån speciell paus för min del för Joline är ju alltid hemma. Men jag kämpar på!

 6. Josefin-23år, fru & trebarnsmamma

  Det är inte lätt att vara småbarnsmamma och gravid på samma gång inte. Men snart är det över!

  Theodor har pratat om Nicolina precis HELA dagen idag (oskojat). Hon gjorde tydligen stort intryck på honom :)

  JANINA SVARAR: Nej minsann inte!

  Haha nämen va sött! Hon brukar ha den tendensen på andra barn har jag märkt ;)

stats