JANINAS

Sometimes people talk too much

Jag ringde just till MVC och skulle avboka vaccineringen, men fick istället en adress till en hemsida med ÄKTA information om influensan och vaccinet. Vi ska fundera ikväll, imorgon får vi ringa pånytt om vi faktiskt vill avboka, annars är det bara att åka dit och ta sprutan.

Det står ju mycket skit på internet om vaccinet, t.ex. att man kan bli förlamad och allt möjligt, fast det egentligen är lika farligt som ett vanligt influensavaccin, alltså inte så farligt alls.
Det finns alltid något undantag, någon som dör eller någon som får något sorts problem, förstås så blir det stora rubriker och mittiallt är vaccinet livsfarligt.

Överallt står det om folk som tror sig ha haft svininfluensan, att de inte varit alls så sjuka som de sägs att man ska bli, och att det inte är något att vara rädd för.
Hur kan man vara säker på att det inte är en vanlig influensa? Det innebär ju också feber, huvudvärk, hosta, värk i leder och ibland lite illamående. 
Säkert är det många som har rätt när de påstår att de har haft svininfluensan, och haft sån
tur att de inte blivit så väldigt sjuka som man tror man ska bli.
Det som många glömmer bort är att det är större chans att man faktiskt dör i svininfluensan,
om det vill sig riktigt illa.
Visst kan man dö i vanlig influensa också, men chansen är verkligen inte lika stor. 
Då får man fråga sig själv, vill jag ta den chansen och hoppas på att jag är en av de lyckliga som får lite feber i 2-3 dagar, och sen är det över? Risken finns också att jag får 40 graders feber och blir väldigt dålig, så dålig så att jag måste ligga på sjukhus och dör i lunginflammation senare.
Ingen vet hur deras kropp reagerar, oavsett hur ofta eller sällan de insjuknar/år i vanlig influensa.  
Svininfluensan är faktiskt ett helt annat virus, endera är du lyckligt lottad, eller så har du otur. 

Jag är varken för eller emot ännu, jag vill bara inte riskera att min Nicolina ska dö. Om hon kan dö av vaccinet eller själva influensan kan ingen veta, därför vet jag själv inte vilken väg jag ska välja.

Här kan man läsa äkta information, inte något som en helt vanlig människa kokat ihop.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Läkaren på MVC sa att jag skulle läsa på just dendär sidan, så jag litade på henne.
  Vi tror på sjukhusets råd och tog vaccinet igår.
  Än så länge mår vi hur bra som helst alla tre.

  Vill du inte ta vaccinet, skit i det då. Men acceptera att många andra tar det i alla fall.

 2. Anonym

  Hur kan du veta att THL`s information är riktig? Har du missat att THL blir sponsrad av vaccinbolaget som säljer vaccinet Pandemrix?! Klart att de gör allt då så att folk skall ta vaccinet..

  Om du verkligen vill veta något om vaccinet så kan du ju gå in på http://www.vaccinationsfaran.se och kolla.

 3. mammamia

  Vi tog vaccinet åt vår 1-åring för en vecka sen på må. På tis fick hon jättehög feber som höll i sig trots att vi gav paracetamol flera gånger. Jag ringde hvcläkaren som sade att det bara är en biverkning av vaccinet. Hon blev bara sjukare hela tiden o på tors då hon vakande med över 39 graders feber förde vi henne till privat läkare. Där togs testet för svininfluenssa och det visade sig att hon hade själva sjukan. Hon fick medicin o blev bättre, är alltså nu fullt återställd. Om jag fick välja skulle jag göra allt för att undvika att mitt barn blev sjukt, det är nog väldigt tufft speciellt för de minsta. Jag var väldigt skeptisk mot vaccinet först jag med, men skulle nog absolut hellre ta det än själva sjukan. Men alla väljer ju själv..

 4. Anonym

  i vanlig influensa dör mellan 500-1500 per år. detta är siffror som ingen talar om, hittills har runt 10 personer dött i finland och de flesta har haft någon annan sjukdom bakom som gjort smittan ännu värre.. men vaccinet är något som har delade åsikter, antingen tar man den eller så låter man bli. själv låter jag bli att ta den med hopp om att kroppen ska bygga upp ett bättre immunförsvar till nästa våg eller någon annat liknande virus. eftersom de flesta 65+ har klarat sig från att få svinisen eftersom det har funnits flera olika virus då de var yngre. så jag kör med samma stil :)

stats