75 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten
Rivet skal av ½ apelsin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten
Rivet skal av ½ apelsin
Glasyr:
2 msk margarin eller smör
1 dl socker
2 msk grädde
Gör såhär:
Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca. 1½ liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst, blanda i apelsinskalet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på den färdiggräddade kakan. Sätt in den på nytt i ugnen tills glasyren bildat ett spetsmönster och fått färg. Låt kakan svalna och dekorera med t.ex. florsocker.
Det blev faktiskt god! :) Nope, ingen kakao i. Vet inte varför den blev så mörk, eftersom det är i princip samma ingredienser som till sockerkaka :) Men det skulle säkert vara gott med kakao i också!
Åh vad gott. min pappas ex gjorde ofta sån. Måste jag göra någon dag! :)
Glömde skriva att den såg jättegod ut, tänkte faktiskt prova gör den för att jag är rastlös:P Men sen had ejag såklart ingen grädde hemma, typiskt!
Är det ingen kakao i? Tyckte den såg så himla mörk ut, eller kanske bara var bilden? :)