JANINAS

Spetskaka

75 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten
Rivet skal av ½ apelsin

Glasyr:
2 msk margarin eller smör
1 dl socker
2 msk grädde

Gör såhär:

Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca. 1½ liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst, blanda i apelsinskalet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på den färdiggräddade kakan. Sätt in den på nytt i ugnen tills glasyren bildat ett spetsmönster och fått färg. Låt kakan svalna och dekorera med t.ex. florsocker.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Janina svarar

    Det blev faktiskt god! :) Nope, ingen kakao i. Vet inte varför den blev så mörk, eftersom det är i princip samma ingredienser som till sockerkaka :) Men det skulle säkert vara gott med kakao i också!

stats