JANINAS

Superwoman

Ni anar inte hur mycket jag har ”jobbat” här hemma idag. Joline var inte alls samarbetsvillig idag, så hon fick hänga med i bärselen hela dagen. Sånahär gånger är den mycket uppskattad.

Jag vaknade klockan 8, fastän båda barnen sov så steg jag upp. Började genast måla i köket, det rummet har lämnat oklart enda sen vi flyttade in. Har jag bestämt mig för att få något gjort, då blir det gjort också, och nu hade jag fått nog.

Sagt och gjort. Klockan 12 var köket färdigt, då hade jag målat alla väggar två varv. Sen var det dags att städa hela lägenheten och diska. Jag hann ta EN paus mellan klockan 8-16 och det var när vi skulle äta lunch, fast även då var jag tvungen att stå vid matbordet och vyssja Joline samtidigt som jag åt, och samtidigt matade jag Nicolina som plötsligt inte kunde äta själv längre. Sen skulle ett berg av nytvättade kläder vikas, gardin skulle strykas, och jag skulle duscha. Då var klockan 15 så det var okej att väcka Daniel så han kunde ta hand om Joline sålänge.

Klockan 16 kom de första gästerna och då var det bara en sak kvar som skulle göras, och det var att tända lite ljus här och där. Jag var tvungen att ge den uppgiften åt Daniel för vid det laget skakade jag så mycket att jag inte kunde göra det själv.

Men Daniel blev både glad och överraskad (både över att köket var färdigt när han vaknade och att flera av hans kompisar kom hit) så jag är nöjd. Inatt kommer jag sova djupt! (hoppas bara att Joline gör det också, förra natten var hon vaken ännu vid 00:30)
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Sofie: Nej hon spelar inte kinect, ännu :) Hon förstår inte riktigt grejen ännu tror jag.

  Och svar till alla ni som undrade hur jag gjorde med ungarna när jag skulle måla: Nicolina underhöll sig själv med att kolla film och leka i sitt rum, ibland kom hon in i köket och kollade vad jag sysslade med men hon var väldigt försiktig när jag sa att det var nymålat. Joline var gnällig och ville vara i famnen, så jag målade faktiskt med henne i bärselen tills hon somnade, då la jag henne i sin säng, där sov hon en liten stund och så ville hon vara i famnen igen, så gjorde jag samma sak på nytt. Det var vattenlöslig färg jag målade med så det var inga farliga ångor som någon av oss andades in.

 2. Janina svarar

  Hanna: Nicolina har enda sen sommaren "glömt" hur man äter själv, men på senaste tiden har hon faktiskt blivit duktigare på det, så det har nog inget att göra med lillasysters ankomst. Men tack i alla fall!

 3. Hanna

  Hejhej !

  Att Nicolina inte vill äta själv längre har en logisk förklaring. Det kallas regression, och innebär att man känner sig förvirrad och anpassar sig genom att gå tillbaka till ett bekant stadie i sin utveckling. Myket vanligt när barn får syskon. De märker att lillan får mer uppmärksamhet eftersom han/hon inte kan äta själv & går då själv tillbaka för att få mer uppmärksamhet :)

  Det hör till barns utveckling :) Bara att hjälpa henne äta och att tänka på att inte glömma henne (vilket jag inte tror du gör givetvis) utan ge henne lika mycket uppmärksamt och att göra saker med henne ensam när syrran sover t.ex. :)

  Ha de bra !

  // Hanna

 4. Anonym

  Jaa-a du är verkligen en superwoman! Hoppas jag också kommer att vara lika stark då jag blir mamma någon gång i framtiden!

 5. Lina - Mamma till Anabelle och Alicia

  Vad grym du är! Hinner gör man oftast men orken brukar ju vara det som fattas. Att du orkar hålla igång så hela dagen med en liten i bärsele, min rygg höll på att kolappsa efter en halvtimme med Alicia i bärsele :P Är precis som Ida nyfiken på vart du gjorde av ungarna när du målade?

 6. Sofie

  Duktig brud! :P

  men jag har en fråga: jag läste gamla inlägg, då n hade köpt xbox kinect ^^ spelar nicolina de något? ;)

 7. Malin Svensson, Sverige.

  Du är makalös! Du är så jäkla stark och duktig som ens vid 20 år klarar av att vara en fantastisk mamma, och inte nog med det så bakar, målar och fixar å donar du in i det sissta! Du ska vara stolt över dig själv och din tatuering STYRKA, det är precis vad jag förknippar dig med!
  Dessutom älskar jag din blogg, den är ärlig, spontan och rolig att läsa, man "lär känna" dig genom alla inlägg genom åren.
  Är jag nere eller på dåligt humör en dag och går in här och läser lite blir jag mycket gladare och piggare efteråt!
  Jag hoppas du vinner bloggtävlingen du är med i!
  All lycka till dig och din familj, kram från Malin 20 år.

stats