JANINAS

Svar

Sofia om What’s new:

hej!
Jag brukar läsa din blogg, och jag älskar den! Du är så jordnära och smart!
Blir väldigt glad av att läsa din inlägg.
Men jag undrar, vet inte om du kanske skirvit varför tidigare men varför målar du när du är gravid? speciellt så långt gånget. 
Visst finns det vattenbaserat och vattenlöslig färg, jotun har ju ganska bra som är svanenmärkt och så vidare. Men tycker du verkligen att det är värt det?

Kram sofiaTack Sofia! :)

När jag gick i skolan i början av graviditeten sa min lärare att det var okej för mig att måla så länge jag använde vattenbaserad färg, och så länge det var bra ventilation i rummet.

Vi använde endast vattenbaserad färg i Nicolinas rum, och vi hade upp fönstret hela tiden så det luktade knappt ens (jag vet att det inte är lukten som är farlig men det luktar ju såklart mer om det inte slipper att ventilera), dessutom turades jag och Daniel om att måla, så jag målade bara sammanlagt två varv helt själv vilket tog sammanlagt ca. 4 timmar. Så även om det inte är hälsosamt, så är det inte så farligt heller med tanke på att vi använde vattenbaserat. Jag är inte så noga när det gäller vad man inte borde göra som gravid, är det inte helt klart farligt så är det inte så stor sak tycker jag.

Och nu hade vi ju inte tid att vänta tills bebisen är på utsidan, eller jo vi kunde ha väntat men jag tvivlar på att vi skulle ha lust att börja renovera när vi har en nyfödd här hemma. Vi ville absolut få det färdigt så Nicolina skulle få ett fint rum redan när vi flyttade in, som hon skulle tycka om, och hon trivs så bra nu när det är en färg som hon själv valt och hon påpekar dagligen om att hon har ett fint rum och att det är grönt (hennes favoritfärg).

Så jodå, jag tycker absolut att det var värt det :)
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Jag har målat massor under graviditeten! Fick en broschyr hos barnmorskan att det är helt ofarligt bara man tar det lugnt när man renoverar och håller på, använder vattenbaserad färg osv.

  2. Anonym

    Det är helt klart upp till var och en själv vad man gör och inte gör när man är gravid. Rekommendationer finns alltid och folk som tycker nåt annan än vad man själv tycker! Man gör sina egna beslut för konsekvenserna står man ju för själv också. Lycka till i ert nya hem! Hoppas lillan kommer snart! :)

stats