JANINAS

Svar

Varför åka hem så tidigt? vid mitt bb måste man vara 3 dagar så de kan följa med lite. det säkra före det osäkra.

– På sjukhuset där jag födde har de så att man efter 24 timmar får åka hem, om allt är OK med bebisen. En läkare undersöker och har bebisen minsta lilla fel så måste man stanna kvar någon dag till, man blir inte hemskickad om inte barnet är fullständigt friskt. Det är många som vill åka hem så snabbt som möjligt, många trivs inte i sjukhusmiljö och det är svårt att få vila när man delar rum med någon annan som också har en nyfödd bebis som kanske gråter mycket. Inget ovanligt alls med det. Det är olika på alla sjukhus och 3 dygn är ingen garanti för att bebisen kommer klara sig bättre hemma än om man åker hem efter ett dygn.

Hur kommer du att göra med domän nu när bebbe 2 är ute? Kommer du ha kvar gamla eller köpa ny domän?

– Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Bloggen har blivit ganska stor och jag är ju känd som ”nicolinasmorsa”, så det skulle bli förvirrande om jag plötsligt böt adress. Samtidigt vill jag byta eftersom jag är så stolt över att vara både Nicolinas och Jolines morsa. En ny adress skulle dock inte bli ”nicolinasochjolinesmorsa.com”.

Underbart!! En perfekt förlossning! En sak lämnade jag att undra över i och med att vi kommer att vara i samma situation i februari, nicolina sov då ni for till bb förstår jag. vaknade hon i nått skede av att hon hörde att du hade ont och isf hur reagerade hon? Kom någon dit mitt i natten med nicolina ifall om hon skulle ha vaknat?

– Nej hon vaknade inte, för jag andades bara genom värkarna och även om vi pratade högt så är Nicolina väldigt svårväckt. Som jag skrev i förlossningsberättelsen så kom min syster Josefin hit och sov här när vi skulle åka in.

Stort grattis till eran tjej! :)
Jag undrar hur ni uttalar Joline?

– Som det uttalas på engelska, alltså ”Jåoliin”. Uttalet ser dock mycket brutalare ut när man försöker skriva det ;)

Alltså vad är sannolikheten att ni namnger ert barn med ett namn jag har tänkt ut i flera år redan åt mitt blivande barn? Nåjåå, eftersom jag inte har något barn ännu, kan hända jag aldrig får några eller bara får pojkar kan ju åtminstone en liten människa glädjas åt att ha (enligt mig) världens finaste namn. I annat fall kan det ju faktiskt få finnas fler Joline på denna jord. Så stort grattis åt er lilla krabat!

– Jag vet inte riktigt hur jag ska ta den här kommentaren? Vi har haft det namnet i bakfickan redan från när jag var gravid med Nicolina, så det är ett väldigt omtyckt namn av oss också. Självklart får du döpa din dotter till det om du får en i framtiden, det finns redan många med det namnet och ingen har väl rätt att ”äga” ett namn som redan finns? Så tack och varsågod!

Har Nicolina träffat sin lillasyster än? :-) eller har ni haft ”egentid” första dagarna? Förstår att Nicolina är hur glad som helst! :-)

– Nicolina träffade Joline redan på BB, och hon har nog varit här hemma sen vi kom hem :) Förstås med undantag då hon var på kurs med sin moster Jenny igår på förmiddan.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Janina svarar

  Rebecka: Jaa så uttalas det. Lite svårt att skriva precis hur man uttalar ett engelskt namn så att alla förstår.

 2. Sofia-mamma till Vilja och bf 28/3-12

  Skönt att åka hem tidigt från bb! Här får man åka efter 6 timmar om man vill..

  Med Vilja var jag tvungen att stanna 3 dygn eftersom att vattnet gått och värkarna inte kommit igång samt att amningen inte funkade. Men nästa gång hoppas jag kunna åka hem dagen efter! :)

 3. sara

  hej
  i vilket program gör du dina headers i?
  super bra blogg!! :)
  tar de gärna som ett inlägg för kollar inte kommentarsfälten så värst ofta!

 4. Maria - med bebis i magen ☆

  vad roligt att läsa svaren! :)

  Vi har faktiskt också tänkt Joline som namn till en dotter. Det är så jäkla fint och något vi funderat på länge! Men nu väntar vi en pojke och vem vet om vi är sugna på samma namn när det är dags för nummer två :)

  Tyckte också den där kommentaren var lite konstigt formulerad men hon menade nog inget illa :)

 5. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

  Här i Sverige om barnet är friskt och mamman mår bra stannar man sällan på bb mer än en natt eller två som förstföderska. Vid andra barnet får du åka hem efter 6 timmar om förlossningen gått bra och barn och mamma är pigga och ok. Alicia föddes vid 8.20 och vi åkte hem på eftermiddagen, stannade 7 timmar bara. Det är ju jätteskönt att komma hem i lugn och ro och få sova i sin egen säng!

 6. Michelle von Walden - Gravid <3

  Här i Västerås får man också göra en såkallad "tidig hemgång" om allt är bra med bebis. Skulle nog inte vilja dela rum eller att mannen inte får sova kvar så åker jag hellre hem än att stanna där och vantrivs. Man får ju ändå åka tillbaka dagen efter eller vad är de inom 48 timmar på en till kontroll.

 7. Isa

  Det är väl så också ( alltså i Vasa) att det endast är mödrar som har barn sedan tidigare som får åka efter 24h om barnet mår bra, för att personalen ska se att man kan ta hand om sitt barn etc.

 8. Anonym

  uttalas det inte ännu mera som djouliin, :D hoppas bara att folk börjar uttala det som det skrivs, då låter det nästan som efternamnet julin :P

stats