JANINAS

Svar på frågor

Tror ni det kommer bli stor omställning att få ett barn till?

Klart det blir stor omställning till en början, vi har ju plötsligt två barn att ta hand om istället för ett, men jag tror inte det blir lika stor omställning som när jag blev mamma för första gången.

Vad säger Nicolina? Förstår hon?

När hon ser min mage så blir hon påmind, då brukar hon säga ”mammas bebismage” :) Sen när vi förklarar att bebisen växer i min mage och att den kommer komma ut så småningom, så blir hon jätte glad. Jag tror ändå inte hon förstår att det faktiskt ligger en levande liten bebis där, och när den dagen kommer då vi kommer hem från BB utan bebismage och med en bebis i famnen, så tror jag nog hon kommer bli lite chockad, oavsett hur mycket vi förbereder henne. Hon har ju inte varit med om någon tidigare graviditet hos någon nära (som hon träffat varje dag och följt med från början till slut) så hon vet därför inte riktigt vad hon ska förvänta sig.

Hur känns det att ”börja” om igen? För om jag inte minns fel så har väl Nicolina nästan slutat med blöja? så ska det börjas igen.

Det känns inte alls som att vi börjar om från början, vi bygger bara på lite :) Det är en ny individ och h*n kan vara helt olik Nicolina, jag tror heller inte det kommer vara likadant som när vi fick Nicolina eftersom vi är äldre och mer erfarna, så även om vi älskade Nicolina lika mycket som vi älskar den i magen så är vi ju mer säkra nu och vet ungefär vad som kommer hända. Att få ett blöjbarn igen är inget jag har något emot, jag har aldrig tyckt att det varit jobbigt att byta eller köpa blöjor.

Tror ni att ni kommer göra något annorlunda med den nya familjemedlemmen?

Det är svårt att säga nu. Självklart kommer vi inte göra saker på exakt samma sätt med den nya, vi är som sagt äldre och är vana vid föräldrarollerna redan, men några drastiska ändringar tror jag inte det kommer bli.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

    Ok. Men det är ju jättebra att lära sig leva "snålt" för den dagen ni får jobb sen så vet ni ju hur man är ekonomiska. Då kan ni ju få massor av pengar över till roligare saker :) Man kanske inte lever riktigt så snålt när man har jobb men det är ju verkligen bra att man lär sig vara ekonomisk. Vi lever inte på i närheten så mycket som de flesta med två jobb gör ändå så jag hoppas vi med kan hålla nere våra kostnader även när vi får mer pengar sen :)

  2. Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

    Oj, hur klarar ni er på det? :O Du kanske har några spara-tips? :) Här lägger vi minst 4000 bara till mat, blöjor och allt sånt. Sen utöver det så har man alla räkningar (barnförsäkringar, hemtelefon, mobilabbonemang, tv, osv.) Sen har vi ju bensin, kläder, nöjen på det :P Vi lever nog på ca 9000 kr i månaden. Och då lever vi ändå ganska snålt eller vad man ska säga, vi köper inte massa onödigt.

stats