JANINAS

Svaren del 1

Vad var det för ”hemligt” möte du var på, som du skulle berätta om?

– Jag sa inte jag skulle berätta genast efteråt, lite mer tålamod får ni ha ;)

Skulle du vilja ha fler barn? När isåfall?

– Absolut! En till, sen får det räcka. När har jag inte tänkt på så mycket. 

Om någon av tjejerna hade blivit en kille, elr om ni kommer få en kille, vad kommer han få för namn?

– Oj, vad svårt! Jag har alltid varit säker från första början på att jag väntat en tjej, så vi har inte funderat så mycket på pojknamn faktiskt. Men jag har alltid sagt att ifall vi får en kille så ska han heta Charlie. Sen de få vi har funderat på när jag varit gravid har varit Hugo och Oliver. Namn är väldigt knepigt för mig, eftersom jag inte kan tänka mig att ge ett namn som någon annan i min närhet heter eller gett åt sitt barn. Hur fint jag än tycker det är, så tappar det det lilla extra ifall någon annan i min närhet har det namnet. Jag hatar när det känns som att jag härmat någon, även om jag inte gjort det avsiktligt. Det gäller allt annat också.

hur vet du att det kommer vara du och Daniel resten av era liv? Jag själv är vel-pellen nummer 1 och kan aaaldrig bestämma mig om något eller någon. Nu har jag och min kille varit ett par i ca 9 månader och jag är fortfarande lika galet kär som jag var i början. Det kanske låter som en helt normal grej att vara nykära i ett år men det är vääääldigt ovanligt för mig. Jag är livrädd att jag ska tappa mina känslor för det känns himla rätt med honom. Hur gör ni? Hur visste du att det var just Daniel som du ville ha barn och gifta dig med?
Nu vart det kanske komplicerat och en jätte klurig fråga så svara i mån av tid och förståelse du :)

– Det första jag börjar fundera på är hur gammal du är? Det är väl en rätt vanlig grej när man är ung, att inte riktigt veta vad man vill och vem man vill vara med. Det som fick mig att bli så säker på Daniel var att vi känt varandra hela livet. Vi har varit kompisar så länge jag minns och hela min barndom spenderade jag med honom uppe i nåt träd eller i nån snökoja känns det som. Det ända som har ändrats är att han inte är lika full i fan längre, haha. Han har alltid varit så omtänksam och hjälpt mig med allt jag bett om hjälp med, fastän han var kille och jag var tjej (i den åldern har det ofta betydelse), och han var två år äldre så behandlade han aldrig mig som en ”liten skit” när vi var små. Vi var bästa vänner. Ifall jag ville att vi skulle leka med mina ponnyhästar eller min docka så var han okej med det. Av alla barn som bodde i vårt område (vi var ett helt gäng) så var jag hans favorit, och har var min. Han är fortfarande samma Daniel och det gör att jag vet att jag kan lita på honom. Han är en sån som inte sviker, och det är väldigt viktigt för mig. Därför visste att jag ville ha barn med honom och förhoppningsvis gifta mig med en dag :)

Blir det flera barn i framtiden?
Hur ser ditt drömhus ut?
Hur ”kom ni på” det vackra namnet Joline?
Om du skulle få byta ditt namn vad skulle du då heta?

– Vi hoppas på det!
–  Minst två våningar, glasveranda och stor balkong är några krav, men jag har nog inte hittat mitt drömhus ännu.
– Jag minns faktiskt inte! Det var ett namn som jag fastnat för innan jag ens blev gravid med henne. Pandora var också ett annat alternativ, men det gav vi som mellannamn istället.
– När min mamma väntade mig funderade de på att döpa mig till Jasmine och det har jag alltid tyckt mer om, fast de senaste åren har jag börjat gilla mitt namn mycket mer så nu skulle jag aldrig vilja byta. Jasmine var dock ett namn vi funderade på när jag väntade Nicolina.

Hur har det gått med anmälan om kommentaren?

–  Det tänker jag inte skriva öppet om.

Hur går det för nicolina på fotbollen?
Kan Joline prata? Säger hon Nicolina när de pratar?

– Vi märkte rätt snabbt att hon var för liten, så hon får försöka igen nästa vår ifall hon vill.
– Hon pratar på sitt egna språk. Hon använder ord som liknar våra men jag tror nog att det bara är vi andra i familjen som förstår vad hon menar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Oj Charlie har vi funderat på att döpa vårt barn till. Det är så fint och cool! Det kändes länge självklart, men nu har våra mammor börjat säga att ” men inte kan ni döpa honom till det”. (jag är i vecka 40….) De funderar på uttalet och det har gjort att vi också börjat vackla med namnet. Får jag fråga hur du skulle uttala namnet Charlie?

    JANINA SVARAR: Uttalet är det ju inga problem med, tycker nu vi i alla fall. Finns det fler sätt att säga det på? Vi har ju en Joline, som faktiskt är mycket svårare att uttala. Min mormor säger ”Juliin”, men det är ju nästan självklart att äldre har svårt med engelska namn. Joline uttalar vi ”Djåoliin”, men för oss är det okej ifall utomstående säger ”Joliin”. Det finns ju fler sätt att uttala det namnet. Charlie däremot är väl inte så svårt, säkert kan man uttala det på fler sätt men det vanligaste är väl ”Tjaarli” :) Kör hårt skulle jag säga! Det är ju ert barn och i den generation vi lever i är det nog vanligt med mycket svårare namn än så. Jag hade en frass när jag var 11-12 år som hette Charlie, så så länge har det namnet varit en favorit för mig och är det fortfarande :) Passar både på en söt liten nyfödd och en häftig tonåring!

stats