JANINAS

Svaren del 3

Hur känns det att ha över 350+++ följare på facebook?
Hur många läsare har du dagligen?
Tänker du mycket på att N snart börjar skolan?
Kan du svara i en video?

– Helt ärligt så tycker jag inte det känns så märkvärdigt, med tanke på att jag har närmare 1000 följare på instagram :)
– Omkring 700 per dag.
–  Mer än jag tänkte på det förut, men jag skulle nog inte säga att jag tänker på det mycket.
– Nästa gång kanske :)

Hur går det med din depression?

– Jag har inte känt av den sen kring maj och för en månad sen ungefär slutade jag äta medicin (man ska helst inte sluta förrän ett halvår efter att man blivit ”frisk”). Men ångesten känner jag av ibland, speciellt när jag så gärna vill flytta härifrån.

Hur delar du och Daniel upp alla tråkiga hushållssysslorna?

– Jag ser till att han gör sin del, haha. Det räcker med att jag frågar ifall han kan t.ex. plocka ur diskmaskinen ifall jag t.ex. plockar undan leksaker.

Hur var det att gå från att ha 1 barn till 2 barn?? Var första tiden jättejobbig eller kom man in i det snabbt?? Ska ha mitt andra barn nästa år, e sjukt nervös för vad som komma skall..

–  Nicolina var ju rätt gammal (2 år & 10 månader) när hon fick sin lillasyster så hon förstod att det var en liten bebis som behövde mamma väldigt mycket i början. Första veckan var hon rätt avundsjuk och skulle alltid ha mig att göra en massa saker åt henne när jag satt och ammade, när jag inte kunde göra nåt för henne just då blev hon arg och började gråta och drog i mig så jag skulle stiga upp. Joline blev stressad och började gråta och då blev jag arg (trots att jag försökte hålla lugnet) och det gjorde ju inte saken bättre. Så första veckan var smått kaosartad, men det var som sagt mest när jag skulle amma. Sen började hon förstå att jag inte var tillgänglig precis hela tiden och lärde sig ha mer tålamod. Hon har varit stolt över sin lillasyster enda från början och efter första veckan har hon varit väldigt hjälpsam med allt från blöjbyte till matning. Många tror att allt blir dubbelt så jobbigt med två barn, men jag själv tycker att det mesta bli enklare med två. T.ex. när bebisen är liten har h*n en storasyster/storebror som underhåller, bara att lägga lillskrutten i babysittern så sköter systern/brodern resten. Har man bara ett barn får man ju stå för underhållningen själv, och oftast är man ju inte lika intressant som ett äldre barn som skuttar runt och tjoar ;) När Joline var mindre (och fortfarande) var hon så söt, när t.ex. Joline spydde så ropade alltid Nicolina ”åhnej mamma, lillasyster spyyr! kom foort!” eller när hon sparkade av sig strumpan var hon snabb att försöka lägga tillbaks den. Hon har alltid varit så överbeskyddande och iakttagit mig från första stund så hon vet hur man tar hand om lillan :) Lycka till!


Nicolina och Joline ca. 1,5 månad.

Hur reagerade dina föräldrar och vänner när de fick veta att du var gravid?

– Oh boy, den eviga frågan ;) Min mamma blev glad och mina närmaste vänner likaså. De som inte kände oss lika bra tvivlade på att vi skulle klara av allt.

hur gör ni med Jolines nattning på kvällen?

– Borstar tänderna, byter blöja och klär på pyjamas, värmer en flaska mjölk, lägger ner henne i sin säng med flaskan och säger Sov gott.

Hade du kunnat tänka dig att ha ett/flera husdjur?
Vad för djur isåfall?

– Absolut! Jag har alltid haft djur omkring mig så det är nog något jag saknat konstant sen jag flyttade ihop med Daniel för 6 år sen, tyvärr är han väldigt allergisk mot pälsdjur. Men jag skulle gärna ha en katt.

om du säger åt joline att sluta med något hon gör, som tex slå på syrran och hon lyssnar inte, vad gör du då?

– Säger åt henne på skarpen. Lyssnar hon inte då så går jag och flyttar på henne och säger åt henne att hon inte får göra så.

vill du gifta dig?

– Jodå!

vad brukar ni hitta på med barnen så det ej blir tråkigt ?

– Vi är ute med dem varje dag så de får frisk luft och får bort lite energi. Blir det tråkigt  brukar vi rita eller spela spel.

lyssnar barnen på dig när du säger NEJ, isf vad gör du?

– Jag har för hett temperament för att klara av att tänka ut pedagogiska lösningar varje gång de inte lyssnar så när mina barn gör något riktigt dumt så blir jag rätt arg. Då förstår de att jag faktiskt menar allvar och då slutar de. Det är ju inte världens bästa metod precis men jag skulle nog behöva gå på terapi för mitt heta temperament innan jag skulle kunna ändra på det, haha. Att jag lätt blir arg är något jag ärvt av min far och mina barn har helt klart ärvt det av mig. Jag är helt enkelt inte den mamman som paketerar in allt i rosa bomull utan jag säger till på skarpen oftast direkt och jag skulle själv våga säga att våra barn är ordentligt uppfostrade. Vi har inte en lång lista av regler men de (Nicolina i alla fall) vet vad man får och inte får göra. Sen att de inte lyder alltid är ju bara normalt, de är ju trots allt bara barn.

Kan du lägga upp laxreceptet?
Älskar din blogg!

– Det är verkligen inget märkvärdigt, men jag kan göra det i ett enskilt inlägg :)

 Hur ofta dricker du?
Hur träffades du och Daniel?
Har tjejerna bra kontakt med sina mor- och farföräldrar?
Favoritprogram på TV?

– NEVER! Har inte varit berusad sen innan jag blev gravid med Nicolina. Jag är nykterist och min kropp mår fabulous!
– I sandlådan ;) We go waaay back, honey!
– Jodå!
– Friends och The big bang theory, lätt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sanna

  Hej! Jag lämnar en kommentar hos dig för att fråga om du skulle vilja göra mig en liten tjänst som skulle betyda såå mycket för mig!! Jag heter Sanna och är 20 år och bor i en liten stad utanför Stockholm, jag brinner för mode och skönhet (vilket du kan se i min blogg haha) jag deltar nu i Schwarzkopf tävling på facebook där man kan vinna en tävling om Sveriges snyggaste hår! Jag skulle vara evigt tacksam om du ville rösta på mig! Kram!
  https://hairicons2013.com/sv/entry/87/

  / http://WWW.FASHIONJOINT.SE

 2. Susanna i Oslo - mamma till Melwin

  Trevlig blogg du har :)

  Jag är också finlandssvensk men bor i Norge :) Vill du bo i Finland eller skulle du kunna tänka dig att bo i Sverige? :)

  JANINA SVARAR: Häftigt! Nej vi vill inte bo i Finland, vi vill helst flytta till Sverige men det är lite knepigt att få jobb där när man bor här :/

stats